אבן יוגורט

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־02:39, 17 במאי 2019 מאת מוטיאל (שיחה | תרומות) (ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

ג'מידערבית: جميد, פירושו: "קשיח") הוא סוג של "יוגורט מיובש" עשוי מחלב עיזים או מחלב כבשים הנעשה על ידי תהליך של ייבוש לכדי צורה של כדורים במטרה לתת לו "התקשחות" ועל ידי כך לשמור עליו לאורך זמן רב. מאכל זה מיוצר בדרך כלל בירדן על ידי בדואים אך נפוץ גם אצל הבדואים בישראל (בעיקר ביהודה ושומרון), במצרים, ואפילו בסוריה. לעיתים נהוג גם להוסיף את הג'מיד אל רטבים או מרקים.

קישורים חיצוניים


שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה

פרמטרי חובה [ שם ] חסרים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אבן יוגורט בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

ג'מיד25289970