יוסי מימן
תבנית אישיות ריקה יוסי מִימַן (נולד ב-1946) הוא איש עסקים ישראלי.
קורות חיים
סבתו הייתה ממשפחת אולשוונגר, מהמוציאים לאור הגדולים בגרמניה; סבה מצד אביה, ישראל (איז'ו) מימן, הוא יליד קולומיאה שישב בגולאג בדרום סיביר במשך 23 חודשים, כשהוא חזר הוא גילה שהרגו את אשתו. יוסי מימן נולד במחנה עקורים בגרמניה להורים ניצולי השואה מפולין. גדל בפרו, שאליה היגרה משפחתו כשהיה ילד. הוא למד לתואר ראשון בכלכלה באוניברסיטת אל-פאסו שבטקסס ולתואר שני באוניברסיטת קורנל שבניו יורק. בתום לימודיו בארצות הברית שב לפרו. מימן עבד בחברת הנפט אקסון מוביל ובסיטי בנק, ובשנת 1971 עלה לישראל. מימן מעולם לא שירת במוסד, בניגוד לדעה הרווחת, אלא נענה לעזרה שביקשו ממנו כאשר כבר היה איש עסקים. ועבד בחברת הדלק סונול. בשנת 1975 ייסד את חברת "מרחב" העוסקת בפיתוח, מימון וניהול פרויקטים בחקלאות, תקשורת, תחבורה, גז ונפט. לקבוצה פעילות עִסקית במזרח התיכון, מדינות חבר המדינות, סין, בדרום ומרכז אמריקה, ובאירופה. מימן משמש כקונסול כבוד של טורקמניסטן ועד 2015 כיהן גם כקונסול כבוד של פרו בישראל.
מימן מכהן כנשיא וכיו"ר מועצת המנהלים של קבוצת חברות "מרחב" (בה עבד כסגן נשיא בשנים 2011-1990 ד"ר נמרוד נוביק, יועצו לשעבר של שמעון פרס, ועבד שבתי שביט, לשעבר ראש המוסד - שעם שניהם הגיע לסכסוך כספי[1]). הוא יו”ר מועצת המנהלים ונשיא ומנכ”ל "אמפל - אמריקן ישראל קורפוריישן", באמצעות החברות מרחב ואמפל שולט מימן בכ-20.5% מספקית הגז המצרי "EMG". הוא גם מכהן כיו”ר מועצת המנהלים של ערוץ 10.
ב-2017 נקשר שמו של מימן לפרשת שחיתות ושוחד בפרו, והוא הואשם בעיתונות הפרואנית ששיחד את הנשיא הפרואני אלחנדרו טולדו.[1] בין השאר נטען כי הנשיא אלחנדרו טולדו קיבל שוחד בהיקף של כ־20 מיליון דולר מחברת הבנייה הברזילאית אודרברכט, וזאת כדי לקדם את האינטרסים העסקיים שלה במדינה. על פי החשד, אודרברכט השתמשה ביוסי מימן כמתווך להעברת כ־11 מיליון דולר מכספי השוחד.
מנישואיו הראשונים למרים, אדריכלית יש למימן שלושה ילדים אוהד יואב והיוצרת נועה מימן. ב-2006 נישא לעורכת הדין הלית בן-ישראל. מתגורר בהרצליה פיתוח.
מבנה אחזקות
- חברת EMG - חברה מצרית בעלת הזיכיון לייצא גז טבעי ממצרים לישראל.
- חברה (בשותפות עם "כלל") העוסקת בייצור חשמל מאנרגיית הרוח.
- חברת גדות מכליות ומאגרים לחימיקלים בע"מ, העוסקת בשיווק כימיקלים.
- חברת לב המפרץ בע"מ, שבבעלותה נמצא קניון לב המפרץ.
- קאנטרי קלאב כפר סבא בע"מ וספורטן הוד השרון - מרכזי ספורט ונופש.
- ערוץ 10
קישורים חיצוניים
- יוסי מימן, באתר News1 מחלקה ראשונה
- דוד חיון, גז מימן, באתר גלובס, 14 בספטמבר 2000
- ליאור ברון, מי אתה יוסי מימן?, באתר nrg, 19 באפריל 2004
- אמיר זיו, יוסי מימן זורם כסדרו, באתר כלכליסט, 3 בפברואר 2011
- יוסי מימן: שולט בערוץ 10, מגיע למיליוני צופים, באתר TheMarker, 3 ביולי 2008
- ראיון באתר הארץ
- ליאור זנו, אמפל ממשיכה להפסיד, אבל עלות השכר של שלושת בכיריה גדלה ב-25% ב-2010, באתר TheMarker, 18 באפריל 2011
- יוסי פינק, יוסי מימן: "יצוא הגז המצרי ללקוחות הבינלאומיים ובכללם ישראל נמשך כסדרו", ביזפורטל, 30 בינואר 2011
- יוסי ניסן ויעל גאוני, יוסי מימן: "מילצ'ן, לאודר, מרדוק ואני מפסיקים להזרים כסף לערוץ 10", באתר גלובס, 13 ביולי 2009
- שרון ביידר, בלעדי ל"כלכליסט": יוסי מימן הקים פס ייצור לקטנועים חשמליים, באתר כלכליסט, 24 בפברואר 2010
- אבי בר-אלי, הסודות של מימן: הקשרים עם מובארק, המכרזים התפורים והשכר של ראש המוסד לשעבר, באתר TheMarker, 11 בספטמבר 2011
- אורן פרוינד, מושך זמן // יוסי מימן מתחבא תחת המטרייה האמריקאית, באתר TheMarker, 31 באוגוסט 2012
- אורן פרוינד, יאכטות, וילות, מכוניות - וחובות, באתר TheMarker
- דיאנה בחור ניר, "שמונה שנים מחיי היו קרב אחד ענקי", באתר כלכליסט, 21 במרץ 2019
הערות שוליים
- ^ 1.0 1.1 תיק האוטוסטרדה: יוסי מימן חשוד במעורבות באחת מפרשיות השחיתות והשוחד הגדולות בפרו - גלובס, באתר Globes
- ↑ סיון איזסקו, כך גרף יוסי מימן מיליארד שקל מאמפל לכיסו, באתר TheMarker, 21 בדצמבר 2011
שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה
שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ] יוסי מימן25794632