גרעיני חמנית

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־09:22, 28 באוגוסט 2019 מאת מוטיאל (שיחה | תרומות) (החלפת טקסט – "לעתים" ב־"לעיתים")
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ימין: גרעין חמנית שלם. שמאל: ליבת גרעין חמנית

גרעיני חמנית או גרעיני חמנייה, המכונים גם גרעינים שחורים, הם זרעי צמח החמנית המשמשים למאכל ולהפקת שמן.

בשימוש שנעשה בגרעיני חמנית למטרות מסחריות, נהוג לסווג אותם על פי הקליפה שלהם. קליפה בצבע שחור חלק, מצביעה לרוב על זרעים המשמשים להפקת שמן. לעומת זאת, זרעי חמניות עם פסים עליהם, משמשים בעיקר למאכל.

ייצור ושימוש


שגיאות פרמטריות בתבנית:להשלים

'נושא: מזון' אינו ערך חוקי

על מנת להגיע לתוצר הסופי המיועד למאכל, גרעיני החמנית עוברים תהליך של איסוף, אחסון, קלייה, אריזת הגרעינים ושיווקם לצרכן. נהוג לאכול גרעיני חמנית כחטיף או כחלק מרכיבי מאכלים שונים וניתן לרכוש את הזרעים בקליפתם או מקולפים. כאשר הגרעינים נרכשים בתוך קליפתם, נהוג לפצח אותם עם השיניים תוך הוצאת הקליפה ואכילת ליבת הגרעין בלבד. גרעיני חמנית פופולריים במדינות הים התיכון ובהן ישראל, וכמו גם במדינות אסיה. לעיתים נהוג להוסיף גרעיני חמנית ללחם ומאפים מגוונים. גרעיני חמנית משמשים גם כמזון לחיות מחמד ועופות בר.

ראו גם

קישורים חיצוניים


שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה

פרמטרי חובה [ שם ] חסרים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא גרעיני חמנית בוויקישיתוף

|