אדממה

אֶדָמָמֶה הוא מאכל שמורכב מפולי סויה בתוך התרמיל כשהם מבושלים בשיטת בישול ירוק - מבושלים קלות ומומלחים. המאכל נפוץ כחטיף ביפן, סין וקוריאה ובשנים האחרונות גם בארצות המערב.
השם היפני "אדממה" משמעו "שעועיות על ענפים". בסינית המאכל ידוע כ"מונודו", שפירושו "שעועיות שעירות". בקוריאה המאכל ידוע בשם "קונג".
נהוג לאכול את האדממה עם מלח גס, לאחר שמקלפים את הקליפה.
קישורים חיצוניים
- יעל גרטי, אדממה - ביקור בשדה סויה, באתר ynet, 21 באוגוסט 2005
- ד"ר ענת רזיאל, פולי סויה - אדממה: הטרנד החם של הצעירים
- מתכון לבישול אדממה באתר סוגת
- USDA Nutrient Database edmame
- אדממה - פרופיל תזונתי