מערך הסייבר הלאומי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

מערך הסייבר הלאומי הוא יחידת סמך במשרד ראש הממשלה, "האמונה על קידום ויישום מדיניות לאומית בתחומי הסייבר. במסגרת תפקידיו אחראי מערך הסייבר הלאומי על הגנת מרחב הסייבר האזרחי, על קידום היכולות הלאומיות בתחום ועל שיפור אופני ההתמודדות עם האתגרים הנוכחיים והעתידיים בעולמות הסייבר. כמו כן אחראי על קידום מובילותה של ישראל כמרכז לפיתוח ידע וטכנולוגיות סייבר."[1]

היסטוריה

בעקבות המלצות מטה הסייבר הלאומי, החליטה הממשלה בפברואר 2015 על הקמת הרשות הלאומית להגנת הסייבר, כגוף האופרטיבי המרכזי להגנת הסייבר בישראל שיפעל לצד מטה הסייבר הלאומי כחלק ממערך סייבר לאומי, אך תוך חלוקת אחריות ביניהם. ההחלטה לפעול במסגרת מערך אחד אך בשתי יחידות נפרדות, התקבלה בזמנו מתוך הצורך לבנות ולחזק את שתי הזרועות של המערך – מדיניות ובניין הכוח (עליו מופקד המטה) ו"הפעלת הכוח" (עליה מופקדת הרשות). לכן, מונה לכל אחת מהיחידות מנכ"ל נפרד והן התנהלו כגופים עצמאיים, כאשר ראש המטה דאז - ד"ר אביתר מתניה - מונה גם לתפקיד ראש המערך הראשון והיה ממונה על אישור תוכניות העבודה של הרשות ותקציב המערך.

לקראת סיום 2017, בעקבות הנחיית ראש הממשלה לפעול לריכוז מאמץ בתחום הגנת הסייבר, ועל בסיס המלצת ראש המערך, הוחלט לאחד את הרשות עם מטה הסייבר הלאומי. בהתאם, בדצמבר 2017 עברה בממשלת ישראל החלטת הממשלה[2] לאחד את שתי היחידות ("מטה הסייבר הלאומי" ו"הרשות הלאומית להגנת הסייבר") ליחידה אחת, "מערך הסייבר הלאומי", שתהיה אחראית על כלל היבטי הגנת הסייבר במרחב האזרחי, החל מגיבוש מדיניות ובניין כוח טכנולוגי, ועד הגנה מבצעית בסייבר. בינואר 2018 מונה לתפקיד ראש המערך יגאל אונא,[3] לאחר שירות רב שנים בתחום הסיגינט-סייבר בשירות הביטחון הכללי.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ מערך הסייבר הלאומי, באתר Gov.il
  2. ^ איחוד יחידות מערך הסייבר הלאומי, החלטת ממשלה 3270 מ-17 בדצמבר 2017
  3. ^ רפאל קאהאן, יגאל אונא מונה לראש מערך הסייבר הלאומי, באתר כלכליסט, 29 בדצמבר 2017
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0