Encurtido

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Encurtido
מאכלים
סוג ירקות כבושים
מטבח המטבח המסו אמריקאי
ברכתו ברכת בורא פרי האדמה
Encurtido בהונדורס, מוכן עם פלפל צ'ילי אדום, פלפל ג'לפניו, גזר ובצל
Encurtidos שונים בצנצנות

Encurtido הוא מתאבן כבוש, תוספת ותבלינים באזור המסו-אמריקאי.[1]

מורכב מירקות שונים, כגון: בצל, פלפלים כגון ג'לפניו, גזר וסלק, בין היתר, כבושים במלח חומץ ומוכנים בדרך כלל הירקות נשארים פריכים ומוצקים עד לנגיסה. כאשר משתמשים בו כתבלין, הוא מתווסף למאכלים רבים כמוסיף טעם. מוגש קר.

Encurtido הוא מאכל נפוץ במטבח הונדורס, ולעיתים משתמשים בו כדי להוסיף חריפות למאכלים שונים. זהו גם תבלין נפוץ "בכל מרכז אמריקה הצפונית" המשמש כתבלין "לכל מטרה". נפוץ גם במטבח המקסיקני ובמטבח המקסיקני-אמריקאי כתיבול שולחן. בארצות הברית ובאזורים אחרים. בשווקים של מקסיקו נמכר בצנצנות או משומר, מורכב מפלפל צ'ילי, גזר ובצל בייצור המוני.

מדובר בתבשיל פשוט להכנה, שבו ירקות קשים כמו גזר וסלק מבושלים בעדינות במים עד שמתרככים מעט, ואז מוסיפים ירקות רכים יותר כמו בצל, שאינם דורשים בישול מוקדם. למלח והחומץ הרותח.

היסטוריה

בהונדורס, Encurtido הוכן מסחרית לפחות מ-1898. באותו זמן, המוצר היה מבוקבק עם אטימה הרמטית כדי למנוע קלקול, תוויות הוצמדו לבקבוקים. הביקבוק בוצע בחלקו בשל האקלים בהונדורס, שגרם ל-encurtido ללא ביקבוק להתקלקל במהירות.

ראו גם

Curtido

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0