F/A-259 סטרייקר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף F/A-259 STRIKER)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Gnome globe current event 1.svg
ערך זה עוסק במוצר מתוכנן שעתיד לצאת לשוק
ייתכן שישנם פרטים שהם בגדר הערכה, העשויים להשתנות כאשר המוצר יופץ ומידע נוסף אודותיו יהיה זמין.
ערך זה עוסק במוצר מתוכנן שעתיד לצאת לשוק
ייתכן שישנם פרטים שהם בגדר הערכה, העשויים להשתנות כאשר המוצר יופץ ומידע נוסף אודותיו יהיה זמין.

F/A-259 סטרייקראנגלית: F/A-259 Striker) הוא מטוס תקיפה קל, הנמצא בפיתוח משותף של התעשייה האווירית לישראל וחברת אארו וודוכודי, יצרנית המטוסים הגדולה בצ'כיה.

תוכניות פיתוח למטוס הוצגו לראשונה בסלון האווירי בפארנבורו, בריטניה בשנת 2018. המטוס יועד להשתתף בתחרות מטוס התקיפה הקל העתידי של חיל האוויר האמריקני (תוכנית OA-X).

מאפיינים

המטוס מתוכנן על בסיס ה-L-159 של אארו, וצפוי לקבל מערכות אוויוניקה וטכנולוגיות מתקדמות נוספות מבית התעשייה האווירית שיביאו את יכולות המטוס לרמה של דור רביעי. המטוס מתוכנן למשימות תקיפה, לוחמה בעצימות נמוכה, סיור ופטרול וביון.

המטוס צפוי להיות באורך של 12.8 מטר, מוטת כנפיים של 9.75 מטר ומשקל מרבי של 7,982 קילוגרם. כנפי המטוס לא יכללו את מכלי הדלק בקצה הכנף האופייניים למטוסי L-159 במקום זאת כנפי המטוס יכללו תאי דלק פנימיים. המטוס יכלול מנוע האניוול F124 שיקנו למטוס מהירות מרבית של מאך 0.82, סייג רום של 43,000 רגל (13,100 מטר), קצב טיפוס של 10,400 רגל לדקה (52.8 מטר לשנייה), והגבלות ג'י של 8+ (ג'י חיובי) ו- 4- (ג'י שלילי). כמו כן המטוס מתוכנן לפעול משדות ארעיים ולא סלולים וכולל אופציה להתקנת מערכת תדלוק אווירי.

המטוס יהיה חד-מושבי ויכלול תא טייס מזכוכית מותאם לאמצעי ראיית לילה, שלושה מסכים רב תכליתיים עם ממשק שליטה המעוצב בתפיסת HOTAS, מכ"ם מפתח סינתטי מבית אלתא מערכות. אופציונלית ניתן יהיה לכלול מכ"ם מערך סריקה אלקטרוני מתקדם, מערכת תצוגת כסדה עילית, ומערכת תקשורת לווינית.

המטוס יכלול שבע תחנות חימוש – שלוש מתחת לכל כנף ואחת בגחון המטוס. ויוכל להשתמש במגוון טילי אוויר-אוויר, רקטות וכוורות רקטות, פודי תותחים, פצצות, חימוש מונחה, ומכלים נתיקים. המטוס יוכל גם לשאת פודים לתקיפה וביון. הצפי למשקל חימוש מרבי למטוס הוא 2,722 קילוגרם.

מטוס הניסוי

התעשייה האוורית קיבלה מחברת Aero Vodochody מטוס L-39 אלבטרוס, מספר זנב 4X-CFM המשמש כפלטפורמה לניסויי טיסה עבור הפרויקט.

ראו גם

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0