FRACAS

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

FRACAS (ראשי תיבות באנגלית של: Failure reporting, analysis, and corrective action system, תרגום: מערכת דיווח, ניתוח ותיקון כשלים) היא שיטה לדיווח, סיווג, ניתוח כשלים ותכנון פעולות מתקנות בתגובה לאותם כשלים. היא משמשת בדרך כלל בסביבה תעשייתית לאיסוף נתונים, רישום וניתוח כשלים במערכת, ולרוב מיושמת באמצעות תוכנה. מערכת FRACAS עשויה לנסות לנהל דוחות כשל מרובים ומייצרת היסטוריה של כשל ופעולות תיקון. FRACAS מתעדת את הבעיות הקשורות למוצר או לתהליך ואת גורמי השורש והניתוחים הכרוכים בהם כדי לסייע בזיהוי ויישום פעולות תיקון.

שיטת FRACAS[1] פותחה על ידי ממשלת ארצות הברית והוכנסה לראשונה לשימוש הצי האמריקאי וכל מחלקות סוכנויות הביטחון בשנת 1985. תהליך FRACAS הוא לולאה משוב עם השלבים הבאים:

  1. דיווח על כשלים (FR): הכשלים והתקלות הקשורים למערכת, ציוד, תוכנה או תהליך מדווחים רשמית באמצעות טופס סטנדרטי (דוח פגמים, דוח כשל).
  2. ניתוח (A): ביצוע ניתוח על מנת לזהות את גורמי השורש לכישלון.
  3. פעולות מתקנות (CA): זיהוי, יישם ואימות פעולות מתקנות כדי למנוע הישנות נוספת של הכשל.

תוצרים נפוצים של FRACAS עשויים לכלול: מספר חלק, שם חלק, OEM, שדה MTBF, MTBR, MTTR, צריכת חלפים, צמיחת אמינות, התפלגות כשלים/תקריות לפי סוג, מיקום, מספר חלק, מספר סידורי, סימפטום וכו'.

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0