INaturalist

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית אתר אינטרנט ריקה. iNaturalist היא רשת חברתית מקוונת של חוקרי טבע, מדענים אזרחים וביולוגים המבוססת על הרעיון של מיפוי ושיתוף תצפיות של המגוון הביולוגי ברחבי העולם. ניתן לגשת ל-iNaturalist דרך אתר האינטרנט שלה או דרך אפליקציות מובייל. תצפיות שהוקלטו עם iNaturalist מספקות נתונים חופשיים יקרי ערך לפרויקטים של מחקר מדעי, סוכנויות שימור, ארגונים אחרים והציבור.

תצפיות

הפלטפורמה של iNaturalist מבוססת על חיפוש מיקור המונים של תצפיות וזיהויים. כל אדם יכול, בעזרת הטלפון שלו, לתעד אורגניזם שפגש ולהעלות את התצפית לאתר. עדויות התצפית יכולות לכלול הקלטת שמע ותמונות של האורגניזם, התצפית עשויה לכלול עדויות כגון מסלולי בעלי חיים, קנים וצואה. משתמשים יכולים לשתף מיקומי תצפית בפומבי, "לטשטש" אותם כדי להציג מיקום פחות מדויק, או להפוך את המיקומים לפרטיים.

לאחר העלאת התצפית לאתר היא חשופה לכלל הקהילה שיכולה לשפר את הזיהויים בתצפית. תצפיות מסווגות כ-"casual" (ללא ערך מחקרי), ‏ "needs ID" תפצית שדורשת זיהוי או "research grade" תצפית בעלת זיהוי איכותי שיכולה לספק נתונים למחקר. תצפיות ב"רמת מחקר" משולבות במאגרי מידע מקוונים אחרים כמו מתקן המידע העולמי למגוון ביולוגי. למשתמשים יש אפשרות להעניק רישיון לתצפיות, תמונות והקלטות שמע בכמה דרכים, כולל לרשות הציבור, Creative Commons או עם כל הזכויות שמורות.

פלטפורמות

משתמשים יכולים לקיים אינטראקציה עם iNaturalist בכמה דרכים:

  • דרך אתר iNaturalist.org,
  • באמצעות שתי אפליקציות סלולריות:
  • iNaturalist המאפשרת להשתתף ברשת החברתית (עבור iOS / Android)
  • Seek מאפשרת זיהוי בזמן אמת ללא צורך ברישום ומתאימה לילדים מתחת גיל 13 (עבור iOS / Android)

באתר iNaturalist.org, המבקרים יכולים לחפש בנתונים הציבורית ולקיים אינטראקציה עם האנשים ולהוסיף תצפיות וזיהויים. האתר מספק כלים למשתמשים רשומים לדון בזיהוי אורגניזם ואישורם. משתמשים יכולים גם ליצור דפי פרויקט לגיוס השתתפות ותיאום עבודה בנושאי העניין שלהם.

זיהוי מינים אוטומטי

בנוסף לתצפיות שזוהו על ידי אחרים בקהילה, iNaturalist כולל כלי ראיית מחשב לזיהוי אוטומטי. ניתן לזהות תמונות באמצעות מודל בינה מלאכותית אשר הוכשר במאגר הגדול של תצפיות "ברמת מחקר". בדרך כלל גם אם מערכת הבינה לא הצליחה לזהות את המין המדויק היא יכולה להציע רמות טקסונומיות גבוהות יותר כגון סוג או משפחה. איכות הזיהוי האוטומטי עלול לשגות אם התמונה באיכות נמוכה כגון תאורה גרועה, מטושטשת או מכילה מספר רב של נושאים. בדרך כלל ניתנות הצעות למינים מרובים; ההצעה שהתוכנה מאמינה כי היא הסבירה ביותר נמצאת בראש הרשימה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא INaturalist בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0