Tech7

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

Tech7 הוא ארגון ללא כוונת רווח, שנוסד בשנת 2014 בבאר שבע כדי לאגד את הגורמים הפועלים בתחום הסייבר בנגב[1][2]. Tech7 שוקד על פיתוח אקוסיסטם בתחום טכנולוגיות-עילית והחדשנות, תוך השענות על ידע וכוח אדם אקדמיים, תמיכה עירונית, קווי מדיניות לפיתוח אזורי-עתידי. הארגון מעודד מעורבות בתהליכי חדשנות ויזמות טכנולוגית בנגב בכל גיל. הוא פועל באמצעות ארבע קהילות וחברות הזנק, שמקיימות פעילותן בפארק לתעשיות ידע. הקהילות הן קהילת בני נוער, יזמים צעירים, בעלי חברות הזנק וקהילת בני הגיל השלישי. יותם צוקר משמש כיו"ר ומייסד הארגון, ודניאל אינהורן הוא המנכ"ל.

רקע

הרעיון להקמת הארגון נולד בקרב קבוצת סטודנטים[3] של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב[4], בשיתוף עם שתי חברות חלוציות בפארק ההייטק גב ים: חברת הון סיכון ישראלית -JVP שמושבה בירושלים ו-EMC תאגיד רב-לאומי בתחום אחסון וניהול המידע. כיום, הארגון נתמך על ידי גורמים פילנתרופיים, הרשות המקומית ומשקיעים פרטיים. מקימי הארגון רואים בו מקור ליצירת שיתופי פעולה בזירה המקומית והבינלאומית וגורם מקשר בין כל העוסקים בחדשנות ויזמות טכנולוגית[5].

פעילות הארגון

פעילות הארגון מתרכזת בקיום אירועים מקצועיים כגון: כנסים, תוכניות יזמות, תחרויות של חברות הזנק, מפגשים לא פורמליים עם גורמים מחוץ לארגון (Meetup) והאקתונים. הארגון יסד כנס יזמות שנתי ותחרות לחברות הזנק הפועלות בנגב SilicoNegev[6] בשיתוף עם עמותת מט"ע, אוניברסיטת בן-גוריון ועיריית באר שבע. המטרה היא לאפשר לחברות צעירות המשך פיתוח פעילותן באמצעות השקעה של 500,000 ש"ח[7].

במקביל לפעילות בארץ Tech7 פועלת ליצירת רשת גלובלית של קשרים בין יזמים וסטודנטים מהעולם לבין טכנולוגיות-עילית ותעשיית עתירת הידע (הייטק) הישראלית, באמצעות תוכניות של שיתופי פעולה בינלאומיות. המפורסמת ביניהן היא תוכנית האצה המשותפת עם בוואריה[8] (BIPA (Bavaria Israel Partnership Accelerator.

בנוסף לעידוד החשיבה והעשייה, הארגון רואה בקשר לנגב ערך חברתי-תרבותי המלכד של חבריה ושוקד על קידומו.

ארגון Tech7 הוכתר על ידי ארגון הדיגיטל הישראלי כאחת הקהילות המשפיעות בישראל לשנת 2018.

תיאור הקהילות

Tech7 מהווה ארגון-גג לארבע קהילות.

Tech7 Juniors

Tech7Juniors היא קהילת יזמות וחדשנות לנוער. מטרותיה הן להקנות כלים המאפיינים את עולם היזמות, ליצור קשר עם יזמי הייטק, לחנך לשייכות לנגב וליצור מנהיגות דיגיטלית בדרום. במסגרת הקהילה פועלים מספר מיזמים:

  1. צעדים ראשונים בעולם ההייטק - תוכנית חשיפה לתלמידי כתות ז'-ח' לחברות הזנק (הייטק) ולפעילים בהן
  2. Tech CONNECT - תוכנית חשיפה לתלמידי כתות ט' לעולם היזמות
  3. TEENOVATION - תוכנית יזמות טכנולוגית לתלמידי כתות י'-י"ב, לווי ותמיכה בתלמידים בעלי רעיונות חדשניים, דרך חקר שוק, שיווק ועמידה בפני קהל להפצת הרעיון וגיוס משקיעים
  4. מחנה קיץ - לימוד לשם התמחות בעקרונות ודרכי הפעילות של חברות הזנק (הייטק)
  5. JUNIORS & SENIORS - תוכנית שיתופית לתלמידי כתות י'-י"ב ולגמלאים במטרה לגשר על הפער הבין-דורי ולצמצם את הפער הדיגיטלי

Tech7 Starter

קהילת יזמות וחדשנות של הסטודנטים[9] באוניברסיטת בן-גוריון, שנועדה להנגיש את התשתית והכלים המעשיים ליזמים בתחילת דרכם, כדי לתרגם רעיונות יזמיים למציאות.

הפעילות כוללת:

  1. סדנאות מעשיות עבור מתכנתים ויזמים צעירים
  2. הרצאות פתוחות ומפגשים חד-פעמיים עם בכירים בעולם ההייטק
  3. תוכנית "האצה" סמסטריאלית -JUMP, המעניקה ייעוץ ולווי מקצועי של מנטורים בשלבים הראשונים של מיזמי סטודנטים
  4. ימי שיא - DEMODAY להצגת המיזמים של בוגרי תוכנית JUMP בפני משקיעים פוטנציאליים

Tech7 חברות הזנק

במסגרת פעילות הארגון על מנת להוות בית ליזמים ויזמיות הפועלים בנגב הוקמה הקהילה הראשונה - "Tech7 חברות הזנק".

הקהילה מקיימת אירועים פתוחים ליזמים, כגון סדנת מכירות ומפגשים עם משקיעים עתידיים. כמו כן, חברי הקהילה משתתפים בתחרות SilicoNegev[10], במטרה לקדם את פעילותם באזור הנגב, למען המשך פיתוחו. תחום פעילות נוסף הוא שיתוף פעולה בינלאומי למציאת פתרונות מעשיים לאתגרים טכנולוגיים, המועלים על ידי חברות הזנק קיימות. תוכנית ההאצה Bavaria Israel Partnership Accelerator) BIPA) הושקה ב-2015 במטרה ליצור רשת גלובלית של קשרים בין יזמים וסטודנטים מהנגב ועמיתים מקבילים ממדינת בוואריה, גרמניה. דרישה עיקרית של התוכנית היא יצירת צוות רב-תחומי מעולם היזמות והטכנולוגיה, כדי להביא לידי ביטוי את הרקע ההשכלתי של המשתתפים ולהגיע לפתרונות יצירתיים. התוכנית מורכבת מסדנת פתיחה, שלב וירטואלי וסדנת סיום משותפת. בתקופת ההשתתפות בתוכנית, העורכת כחודשיים, המשתתפים עובדים בצוותים בלווי מנטורים מנוסים וצוות מקצועי. מאז הפעלתה התקיימו 6 מחזורים, בהם לקחו חלק 100 יזמים צעירים ו-30 חברות היי-טק.

Tech7 Seniors

Tech7 Seniors (אורכב 07.01.2020 בארכיון Wayback Machine) היא קהילת גמלאים דיגיטלית שהוקמה בקיץ 2018. היא קהילה של אזרחים ותיקים, שרובם פרשו ממעגל העבודה. מייסדי הקהילה הם בעלי רקע מדעי-טכנולוגי, אשר מעוניינים להשאר מעודכנים בנעשה בעולם החדשנות הטכנולוגית-דיגיטלית ולתרום מהידע והניסיון שלהם לחברי הקהילה הרחבה באזור. מטרתה העיקרית של הקהילה היא הקניית כלים מתקדמים בתחום הטכנולוגי-דיגיטלי לאזרחים הוותיקים בבאר שבע ובאזור, לתפקוד מיטבי במציאות המשתנה של המאה ה-21. מטרה משנית, אבל חשובה באותה מידה, היא שימור הידע של חברי הקהילה והנגשתו לתהליכי היגוי, פיתוח, ביקורת וניסוי של חברות הזנק, אשר מתמקדות בחלקן בפיתוח מוצרים ויישומונים בנושאי הזדקנות בריאה ובריאות דיגיטלית עבור אוכלוסיית הגיל השלישי. לשם השגת מטרות הקהילה מתקיימים מפגשי למידה, דיונים סביב שולחנות עגולים וכנסים, לרוב ביוזמת חברי הקהילה ובהתנדבות.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0