Dell EMC

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


שגיאות פרמטריות בתבנית:חברה מסחרית

שימוש בפרמטרים מיושנים [ אנשי מפתח ]

Dell EMC
לוגו החברה
סוג חברה פרטית
מייסדים ריצ'רד איגן
רוג'ר מרינו
תקופת הפעילות 1979–הווה (כ־44 שנים)
חברת אם Dell
משרד ראשי הופקינטון, מסצ'וסטס, ארצות הברית
ענפי תעשייה אלקטרוניקה
מוצרים עיקריים סימטריקס
RSA Security
הכנסות 20.007 מיליארד דולר (2011)
רווח 1.970 מיליארד דולר (2011)
אנשי מפתח דייוויד גולדן (נשיא)
עובדים 63,900 בכ-60 מדינות (2013)
 
www.emc.com

Dell EMC, לשעבר EMC, הוא תאגיד רב-לאומי שבסיסו בארצות הברית, המתמחה באספקת מוצרים, שירותים ופתרונות בתחום אחסון וניהול מידע. החברה היא חברה בת של חברת Dell, לאחר שנרכשה על ידיה ב-7 בספטמבר 2016[1]. שווי העסקה, כ-67 מיליארד דולר, נחשבת כגדולה בהיסטוריית התעשייה הטכנולוגית[2][3].

היסטוריה

התאגיד נוסד ב-1979 במסצ'וסטס, על ידי ריצ'רד איגן ורוג'ר מרינו. ב-1981 הציג התאגיד לראשונה את רכיבי הזיכרון בנפח 64 ק"ב שלו. זמן קצר לאחר מכן התאגיד הרחיב את מוצריו גם לכונני דיסקים ופלטפורמות לאחסון מידע. עד היום[4], התאגיד הוא הספק המוביל בעולם של פלטפורמות לאחסון מידע, ומתחריו הם IBM, היולט פקארד והיטאצ'י.

החל מ-2001 מכהן ג'וזף טוצ'י כמנכ"ל התאגיד. ב-2009 השתכר מעל 9 מיליון דולר.

לתאגיד יש מרכזי מחקר ופיתוח ב-10 מדינות: בלגיה, ברזיל, הולנד, אירלנד, ישראל, סין, הודו, רוסיה, סינגפור וארצות הברית. כמו כן, לתאגיד שלושה מרכזי ייצור: בארצות הברית, אירלנד וברזיל.

בחודש דצמבר 2003 הודיעה חברת EMC על רכישת חברת Documentum תמורת 1.7 מיליארד דולר[5].

רכישות בישראל והסניף הישראלי

בשנת 1987, הצטרף המהנדס ויזם היי-טק ישראלי משה ינאי לחברה, ועד פרישתו ממנה בשנת 2001, הוביל את פיתוח החומרה והתוכנה של מוצר הדגל של החברה, סימטריקס, שכלל חידושים טכנולוגיים רבים. צוות הפיתוח בראשותו התפתח מקבוצה קטנה של מהנדסים שגייס מקרב עמיתיו בישראל, וגדל לאלפי עובדים. המוצר שפיתח הוא הגורם העיקרי להפיכתה של EMC לחברת ענק, ששווי השוק שלה הוא עשרות מיליארדי דולרים.

מרכז הפיתוח שהיה לחברה בישראל עד 2002 נסגר בעקבות התפוצצות בועת הדוט-קום. EMC העבירה את מרכז המו"פ הישראלי לחברת ההזנק הישראלית "דיליג'נט" (שיסדו משה ינאי ודורון קמפל) תמורת מניות, כולל את אנשי הפיתוח, קניין רוחני של טכנולוגיות שונות וציוד מעבדה. בנוסף, היא השקיעה 5 מיליון דולר במזומן בדיליג'נט תמורת 24% ממניות החברה[6]. בסוף 2004 רכשה תמורת 260 מיליון דולר את "סמארטס", חברה אמריקאית שהוקמה על ידי שני ישראלים לשעבר, יחיעם ימיני ואשתו לשעבר שאולה אלכסנדר-ימיני[7].

המרכז בישראל נפתח מחדש ב-2006, לאחר שהתאגיד רכש את ארבע חברות הזנק ישראליות קאשיה, nLayers, פרואקטיביטי (Proactivity) ואילומינטור[8].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא Dell EMC בוויקישיתוף

הערות שוליים

Logo hamichlol.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0