אוקרושקה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אוקרושקה
Kvass-okroshka.jpg
מאכלים
סוג מרק
מטבח רוסי
מוצא רוסיה
אופן הגשה קר
מרכיבים עיקריים ירקות, תפוחי אדמה, ביצים קשות, שמנת חמוצה, קוואס

אוקרושקה (רוסית: окро́шка) הוא מרק רוסי על בסיס יוגורט, עם ביצים וירקות[1]. אוקרושקה הקלאסי עשוי בדרך כלל מירקות טריים, תפוחי אדמה מבושלים, ביצים קשות, בשר, ויש המוסיפים קוואס[2]. כמו כן, נהוג להוסיף למרק שמנת חמוצה. יש המחליפי את הקוואס במים מינרליים[3]. האוקרושקה תמיד מוגש קר[4], ולעיתים אף מוסיפים לו קוביות קרח על מנת לשמור על הטמפרטורה הקרה שלו במזג אוויר חם[5].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אוקרושקה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ צונן ומרענן - אוֹקְרוֹשקַה: מרק רוסי על בסיס יוגורט, עם ביצים וצנוניות, באתר xnet
  2. ^ גליה 1956, אוקרושקה על קוואס - מתכון קלאסי ו -9 אפשרויות להכנת מרק קר, באתר iw.womanexpertus.com, ‏2018-11-16
  3. ^ Val Snow, Okroshka על קפיר: טעם קיץ אמיתי. וִידֵאוֹ, באתר Healthy Food Near Me, ‏2021-08-06
  4. ^ AnydayGuide, Okroshka Day in Russia / May 30, 2021, AnydayGuide (ב־British English)
  5. ^ Serve a portion definition and meaning | Collins English Dictionary, www.collinsdictionary.com (באנגלית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0