איגאדו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
איגאדו
Igado
מאכלים
סוג מאכל
מטבח פיליפיני
מוצא פיליפיניםפיליפינים פיליפינים
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים בשר חזיר

איגאדופיליפינית: Igado) הוא מאכל בשרי מהמטבח הפיליפיני, שמקורו באזור אילוקוס.[1]

המאכל מורכב מבשר חזיר, כבד וחלקי פנים הנחתכים לרצועות דקות ומבושלים עם אפונה, פלפל, מלח, רוטב סויה וחומץ.[2][3]

למאכל גרסאות רבות ומלבד הגרסה הבסיסית, קיימות גרסות על בסיס קורנפלור, גבינה, נקניקיות, ביצים או עגבניות.[4]

שם המאכל נגזר מהמילה הספרדית איגאדו (Hígado) שפירושה כבד שהוא המרכיב העיקרי במאכל.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא איגאדו בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. Vanjo Merano, Igado Recipe, Panlasang Pinoy, ‏2022-10-17 (באנגלית)
  2. The Convoluted Histories of Mechado, Afritada, Menudo, and Kaldereta, Esquiremag.ph
  3. Bebs, Authentic Igado Recipe Recipe, Foxy Folksy, ‏2021-05-08 (באנגלית)
  4. Pininyahang Manok Recipe (Creamy Chicken with Pineapples) – Yummy Recipes, recipes.snydle.com (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

איגאדו41206175Q12964893