איגאדו
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש

![]() | |
מאכלים | |
---|---|
סוג | מאכל |
מטבח | פיליפיני |
מוצא |
![]() |
אופן הגשה | חם |
מרכיבים עיקריים | בשר חזיר |
איגאדו (בפיליפינית: Igado) הוא מאכל בשרי מהמטבח הפיליפיני, שמקורו באזור אילוקוס.[1]
המאכל מורכב מבשר חזיר, כבד וחלקי פנים הנחתכים לרצועות דקות ומבושלים עם אפונה, פלפל, מלח, רוטב סויה וחומץ.[2][3]
למאכל גרסאות רבות ומלבד הגרסה הבסיסית, קיימות גרסות על בסיס קורנפלור, גבינה, נקניקיות, ביצים או עגבניות.[4]
שם המאכל נגזר מהמילה הספרדית איגאדו (Hígado) שפירושה כבד שהוא המרכיב העיקרי במאכל.
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ↑ Vanjo Merano, Igado Recipe, Panlasang Pinoy, 2022-10-17 (באנגלית)
- ↑ The Convoluted Histories of Mechado, Afritada, Menudo, and Kaldereta, Esquiremag.ph
- ↑ Bebs, Authentic Igado Recipe Recipe, Foxy Folksy, 2021-05-08 (באנגלית)
- ↑ Pininyahang Manok Recipe (Creamy Chicken with Pineapples) – Yummy Recipes, recipes.snydle.com (באנגלית)
איגאדו41206175Q12964893