המטבח הפיליפיני

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
המטבח הפיליפיני

המטבח הפיליפיני הוא מטבח מסורתי ועשיר המשלב השפעות אסייתיות, ספרדיות, סיניות ואמריקאיות, שהתפתח לאורך מאות שנים של היסטוריה קולוניאלית ומסחר בינלאומי באיי הפיליפינים. הוא מתאפיין בשילוב ייחודי של טעמים חמוצים, מלוחים, מתוקים ולעיתים גם חריפים.

מאפיינים עיקריים

המטבח הפיליפיני מבוסס על מרכיבים טריים מקומיים כגון דגים, אורז, קוקוס, חומץ, שום, ובצל.

המנות המזוהות ביותר עם המטבח הן אדובו, תבשיל בשר בחומץ וסויה, מרק סיניגנג, מרק חמוץ על בסיס תמרהינדי ולצ'ון, בשר חזיר צלוי.

בפיליפינים מקובל לשלב חמיצות באמצעות שימוש בחומץ, קלמנסי (פרי הדר מקומי), תמרהינדי או מנגו.

עלי בננה

עלי בננה הם השיטה המסורתית להגשת אוכל במטבח הפיליפיני, עם אורז ומנות אחרות מונחות על עלי בננה גדולים (סאלו-סאלו, שמזכיר מזנון).

שיטה מסורתית נוספת להגשת מזון היא על ידי הנחתו על תוחם עלים של בננה המונח מעל סלסלת עץ עשויה מבמבוק.

סוגי בשר

בשר חזיר

כל חלקי החזיר נחשבים ראוים לאכילה ומאכל מקובל הוא נקניק דם או נזיד דם (תלוי באזור) המבוסס על חומץ ופלפל צ'ילי ירוק.

בשר עטלף

בפיליפינים, במיוחד במאיאנטוק, במחוז טרלק, אכילת עטלפי פירות היא חלק מהמטבח המקומי ותושבים מקומיים נוהגים לצוד עשרות עטלפים בטיול ציד אחד; העטלפים מופשטים מעורם, ראשם וגפיהם נכרתים, ולאחר מכן הם נחתכים ומבושלים בתבשיל.

השפעות חיצוניות

השליטה הספרדית בפיליפינים בין השנים 1521–1898 הביאה עמה מאכלים ספרדים רבים כגון קלדרטה, תבשיל בשר ברוטב עגבניות, מנודו ופאן דה סאל (לחמניות מלוחות).

קינוחים ומתוקים

המטבח הפיליפיני כולל מגוון קינוחים העשויים משעועית, אורז דביק, סוכר קנים, קוקוס ופירות טרופיים.

הקינוח המוכר ביותר הוא הלו-הלו (Halo-Halo), המורכב מקרח גרוס, חלב מרוכז, ג’לטין, שעועית מתוקה, בננה, יאם סגול, פירות מסוכרים וגלידה.

משמעות השם היא "לערבב-לערבב", שכן הקינוח נאכל לאחר ערבוב כל הרכיבים יחד.

השפעות על מטבחים אחרים

בעקבות הגירה פיליפינית נרחבת, נחשף המטבח גם למדינות אחרות, במיוחד בארצות הברית, קנדה, המזרח התיכון ואוסטרליה. בחלק מהמדינות החלו להיפתח מסעדות המתמחות במאכלים פיליפיניים מסורתיים.

מאכלים

צמחוני

גבינות

דגים

בשרים

לחמים

  • פנדסל

מאפים

נקניקים

קינוחים

רטבים

מרקים

פירות

חטיפים

משקאות

שתייה קלה

אלכוהול

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא המטבח הפיליפיני בוויקישיתוף


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

המטבח הפיליפיני41358213Q1520796