אינדי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

מוזיקת אינדיאנגלית Indie, קיצור של Independent - עצמאי) היא מוזיקה הנשענת על חברת תקליטים עצמאית. במקור תיאר הביטוי "אינדי" את העצמאות מחברות תקליטים מסחריות, אך במהלך השנים, סגנונות מוזיקליים שפותחו על ידי אמנים מחברות עצמאיות תוארו גם הם כ"אינדי".

הגדרת המונח "אינדי"

מאפיינים תרבותיים/פילוסופיים של אינדי

ישנם מספר מאפיינים תרבותיים ופילוסופיים העוזרים להגדיר את משמעות המונח "אינדי" יותר מאשר סגנונות מוזיקליים או בעלות מסחרית. אמני אינדי מונעים יותר מרצון להבעה עצמית מאשר משיקולים מסחריים (למרות שדבר זה מאפיין אמנים רבים, ובהם גם כאלה שמצליחים מסחרית). סגנון עבודה של עשה-זאת-בעצמך, שהחל עם זרם הפאנק בשנות ה-70 של המאה ה-20, מקושר גם הוא לאינדי, עם אנשים בסצנה המעורבים בלהקות, לייבלים, מסיבות ועיתוני מעריצים ("פנזינים"). אינדי נוטה לדגול בגישה אינטרנציונליסטית, הנובעת מהזדהות עם מעריצים, לייבלים ולהקות במדינות אחרות החולקים את אותו סגנון חיים. לייבלי אינדי קטנים יפיצו לא-אחת אלבומים ללייבלים דומים ממדינות אחרות, ולהקות אינדי נוהגות לצאת לסיבובי הופעות במימון עצמי בערים ומדינות אחרות, בהן חברי סצנת האינדי המקומית יעזרו לארגן הופעות ולעיתים אף יספקו מקומות לינה ועוד.

אינדי וז'אנרים

למרות שהמונח "אינדי" לא בא לתאר ז'אנר מסוים, אלא הימנעות ממסחור, למספר ז'אנרים שקמו צורף הכינוי "אינדי":

הצלחת האינדי הביאה אמנים החתומים בחברות מסחריות לחקות את הסגנון ששוייך לאינדי. כתוצאה מכך, מתוארים כאינדי שמות כאבריל לאבין המחויבים לחברה מסחרית, אך מחזיקים באותם מאפיינים סגנוניים שאפיינו את אמני האינדי שהיו לפניהם.

קטגוריות משנה באינדי

ישנן מספר קטגוריות משנה שמקובל לקבץ באופן כללי תחת השם אינדי. הנפוצות שבהן הן האינדי רוק והאינדי פופ. ההבדל בין שני אלה קשה לאבחנה לפי כלי הנגינה או הצליל. ההבדל היחיד בין השניים הוא באדיקות בה הם בוחרים לציית למבנה התרבותי של הרוק. כמו כן, קיים אינדיטרוניקה, הנוצר משילוב בין אינדי פופ מוזיקת רוק ומוזיקה אלקטרונית. סוגה נוספת של מוזיקת האינדי היא האינדי פולק.

חנויות אינדי מקוונות

עם הזמן נפתחו באינטרנט חנויות מקוונות רבות המתמחות במוזיקת אינדי. דוגמה לחנות כזאת היא CD Baby.

ראו גם

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0