אי צף
מראה
| ביצים בשלג | |

אי צף או איים צפים (בצרפתית: Île flottante או Îles flottantes) או ביצה בשלג או ביצים בשלג (בצרפתית: œuf à la neige או œufs à la neige) הוא קינוח מהמטבח הצרפתי. הוא מורכב מחלבוני ביצים שהוקצפו עם סוכר, הועברו אל תוך תבנית (חצי-כדורית או טבעתית) ונאפו בתנור בתוך אמבט מרים עד להזהבה. הקצף האפוי מוצא מהתבנית לאחר צינון ואז מונח בתוך צלחת או קערית המכילה כמות נדיבה של קרם אנגלז. את הקינוח נהוג לעטר בקרמל.
בגרסה אחרת של הקינוח, מבשלים כמויות קטנות מן החלבונים המוקצפים בתוך חלב המתובל בווניל, במשך כשתי דקות, ואת החלבונים האפויים מניחים בקרם האנגלז לפני העיטור בקרמל.
בגרסה אחרת של הקינוח, את החלבונים האפויים מניחים בקרם שוקולד.
ראו גם
קישורים חיצוניים
אי צף41187943Q883031