לדלג לתוכן

אי צף

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
אי צף
Île flottantes/Îles flottantes/œuf à la neige/œufs à la neige
ביצים בשלג
ביצים בשלג
אי צף מעוטר בקרמל

אי צף או איים צפיםצרפתית: Île flottante או Îles flottantes) או ביצה בשלג או ביצים בשלגצרפתית: œuf à la neige או œufs à la neige) הוא קינוח מהמטבח הצרפתי. הוא מורכב מחלבוני ביצים שהוקצפו עם סוכר, הועברו אל תוך תבנית (חצי-כדורית או טבעתית) ונאפו בתנור בתוך אמבט מרים עד להזהבה. הקצף האפוי מוצא מהתבנית לאחר צינון ואז מונח בתוך צלחת או קערית המכילה כמות נדיבה של קרם אנגלז. את הקינוח נהוג לעטר בקרמל.

בגרסה אחרת של הקינוח, מבשלים כמויות קטנות מן החלבונים המוקצפים בתוך חלב המתובל בווניל, במשך כשתי דקות, ואת החלבונים האפויים מניחים בקרם האנגלז לפני העיטור בקרמל.

בגרסה אחרת של הקינוח, את החלבונים האפויים מניחים בקרם שוקולד.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אי צף בוויקישיתוף

אי צף41187943Q883031