אלווקריה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןאלווקריה
איור של אלווקריה
איור של אלווקריה
מיון מדעי
מין: Alwalkeria maleriensis

אלווקריה (שם מדעי: Alwalkeria) הוא סוג של דינוזאור קדום ביותר, אשר השתייך לקבוצה בעלי אגן דמוי לטאה והוא חי בעת העתיקה בהודו. היצור הקרוב ביותר אליו הוא האאורפטור, ושניהם נחשבים לדעת החוקרים לדינוזאורים הקדומים ביותר בעולם.

במקור סוג זה נקרא בידי החוקר ההודי סנקאר צ'אטרג'י (אנ') בשם Walkeria לכבוד הפלאונטולוג הבריטי אליק ווקר (אנ'), אך שם זה הועבר בידי ארגון ICZN לסוג של חיטחבים. במקום נתנו החוקרים צ'אטרג'י ועמיתו בן קרייזלר (Ben Creisler) את השם הנוכחי, גם הוא מבוסס על שמו של אליק ווקר. הסוג כלל מין אחד - Alwalkeria maleriensis, הקרוי על שם תצורת מאלרי (אנ') שבאנדרה פרדש, דרום הודו בהם התגלו ממצאיו.

יצור קדום זה היה בעל גולגולת קטנה באורך 4 סנטימטרים, ובמראהו הזכיר את האאורפטור יותר מכל דינוזאור אחר. הוא היה קטן מאוד באורך 1.5 מטר ומשקל מוערך של 2 קילוגרם, והיה דו-רגלי זריז שנע אחרי טרף במהירות. מבנה שיניו היו מעוקלות מעט אך דקיקות בצורתם ובזוויתם, מה שאומר שהדינוזאור לא היה קרניבור ולא אוכל צמחים אלא אוכל כל שכנראה צד חסרי חוליות כמו חרקים או חולייתנים קטנים ואולי אף צמחים. מבנה רגליו הכיר מעט כמה מקרובי התנינאים הקדומים יותר מדינוזאור.

ככל הנראה היה זה לצד האאורפטור מראשוני הדינוזאורים האמיתיים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אלווקריה בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0