אלו מאטר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אלו מאטר
Aloo Mattar.jpg
מאכלים
אופן הגשה חם

אלו מאטר הוא מאכל פאנג'בי מתת היבשת ההודית אשר עשוי מתפוחי אדמה (אלו) ואפונה (מאטר) ברוטב על בסיס עגבניות קרמי מתובל.[1] זוהי מנה צמחונית.[2] הרוטב מבושל בדרך כלל עם שום, ג'ינג'ר, בצל, עגבניות, כוסברה, זרעי כמון ותבלינים אחרים.[3]

אלו מאטר זמין גם במארזים מוכנים לאכילה, שצריך לחמם ולהגיש.[4] הוא משמש גם כמילוי בכמה וריאציות של דוסה.[5]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אלו מאטר בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Dalal, Tarla (2007). Punjabi Khana. Sanjay & Co. p. 35. ISBN 8189491547.
  2. ^ "Chefs whip up home-cooked meals this Deepavali". The Star. 12 באוקטובר 2009. אורכב מ-המקור ב-13 באפריל 2013. נבדק ב-3 באפריל 2012. {{cite news}}: (עזרה)
  3. ^ "Ashwani Ahuja". MidWeek. 21 בספטמבר 2007. נבדק ב-3 באפריל 2012. {{cite news}}: (עזרה)
  4. ^ "ITC has taste for heat & eat food". The Telegraph. 13 ביולי 2003. נבדק ב-3 באפריל 2012. {{cite news}}: (עזרה)
  5. ^ "It's raining dosas". The Hindu. 9 בדצמבר 2010. אורכב מ-המקור ב-18 באוגוסט 2010. נבדק ב-3 באפריל 2012. {{cite news}}: (עזרה)
Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון ובנושא הודו. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0