רינה פושקרנה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

רינה פושקרנה (נולדה ב-1959) היא יזמת, מסעדנית, ואשת עסקים ישראלית ממוצא הודי, פעילה בענף המסעדנות, המייסדת והבעלים של רשת המסעדות ההודיות "טנדורי".

ביוגרפיה

רינה פושקרנה נולדה כבכורה בין זוג תאומות ב-10 בפברואר 1959 בניו-דלהי שבהודו לאם מת'ילדה יחזקאל סולומון, יהודיה ילידת יוצאי עיראק מהקהילה הבגדאדית של הודו (ראו ערך יהדות הודו) ואב קולונל ארג'ון סינג, הודי בן הדת הסיקית ששירת בצבא ההודי, ולה שלושה אחים. המשפחה נדדה בהודו בעקבות תפקידיו הצבאיים של האב, ופושקרנה גדלה ברווחה בבתים עם משרתים. בגיל 16 התחתנה עם וינוד פושקרנה, הינדי בן 22 ממעמד הברהמינים, רב חובל בצי הסוחר. פושקרנה הפליגה עמו תשע שנים שבמהלכן למדה לבשל מהשפים שפגשה באוניות. באותה תקופה נולדו הילדים, הבת סרינה והבן קונאל.

פושקרנה ובעלה עלו לישראל בשנת 1982 ופתחו בלונדון מיניסטור בתל אביב מסעדה צמחונית קטנה בשם "איצ'יקדנה"[1], שהגישה אוכל רחוב הודי וכשלה. לאחר מכן הקימו בכיכר דיזנגוף בתל אביב את מסעדת "טנדורי", שהגישה אוכל הודי. היה זה הסניף הראשון מבין שש מסעדות ברשת "טנדורי" שנפתחו בישראל עד שנת 2000 ובהן שתי מסעדות כשרות: באילת ובירושלים. בעקבות אירועי האינתיפאדה השנייה, אשר בין היתר, השפיעו על התיירות כמו גם על תרבות הבילוי בישראל, נסגרו שלושה סניפים. נכון ל-2010 פעילים שלושה סניפים: הרצליה, תל אביב וירושלים. המסעדות מגישות אוכל הודי ממבחר מטבחים המותאם לחיך הישראלי. במסעדת "טנדורי" התקיימו חלק משיחות השלום בין הישראלים, הפלסטינים והנורווגים.

בשנת 2003 החלה פושקרנה לייצר אוכל הודי קפוא במפעלה "פרסקו" (לשעבר מפעל "שף הים") בקיבוץ אילון בשם "רינה'ס מזון טרי ואתני" ומכרה אותו ברשת מרכולים בישראל ואוכל קפוא כשר למרכולים ברחבי העולם.

פושקרנה הצטרפה ב-2003 למשלחת של אריאל שרון בביקורו בהודו ולביקורו של בנימין נתניהו בהודו בשנת 2018. היא קיבלה תואר כבוד מלשכת המסחר ישראל-אסיה ב-2004 על הבאת תרבות הודו לישראל.

בשנת 2017 לקחה חלק בספר "אמא הודו, אבא ישראל" של הסופרת הישראלית, אילנה שזור.

קישורים חיצוניים

כתבות על רינה פושקרנה

מתכונים של פושקרנה

הערות שוליים

  1. ^ על שם השיר ההודי המפורסם "Eechak Dana Beechak Dana".
Stub Israelis.png ערך זה הוא קצרמר בנושא ישראלים. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0