אליגו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קערת אליגו

אליגוצרפתית: aligot)[1][2] הוא מאכל עשוי גבינה הממוזגת עם מחית תפוחי אדמה (לעיתים קרובות עם קצת שום) תוצרת L'Aubrac, שבאזור דרום הרכס המרכזי של צרפת.[3]

באופן מסורתי האליגו נעשה עם גבינת טום דה לגיול או גבינת טום ד'אוברן.[4] גם גבינות אחרות יכולות להחליף את מקום הטום, למשל, מוצרלה או קנטל.[5] גבינת הלגיול מקנה למנה טעם מטוגן.

האליגו עשוי פירה מעורבב עם חמאה, שמנת, שום כתוש, וגבינה מותכת. המנה מוכנה כאשר היא מפתחת חלק, גמיש מרקם. בזמן שהמתכונים משתנים, "לארוס גסטרונומיק"[3] מציינת במתכונה תפוחי אדמה, 500 גרם טום טרייה, גבינת לגיול (או גבינת קנטל), 2 שיני שום, 30 גרם חמאה, מלח, ופלפל.

מאכל זה הוכן עבור צליינים בדרך לסנטיאגו דה קומפוסטלה שעצרו ללילה באזור זה.[4] במקור האליגו מוגשת עם לחם, שהוחלף לתפוחי אדמה זמן מה לאחר מכן.[דרוש מקור] כיום, הוא מוגש בעיקר בהתכנסויות וחגיגות כמנה העיקרית.[4] האליגו עדיין מיוצר על ידי יד אוורון. אליגו הוא באופן מסורתי מוגש עם יין אדום.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אליגו בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Vongerichten, Jean-Georges; Bittman, Mark (2000). Simple to Spectacular: How to Take One Basic Recipe to Four Levels of Sophistication. New York: Broadway Books. ISBN 978-0-7679-0360-8.
  2. ^ "Martha Stewart - Aligote on Toast". נבדק ב-9 בינואר 2017. {{cite web}}: (עזרה)
  3. ^ 3.0 3.1 "Larousse Gastronomique". נבדק ב-24 באפריל 2011. {{cite web}}: (עזרה)
  4. ^ 4.0 4.1 4.2 "French Cusine". נבדק ב-25 ביולי 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  5. ^ "Too Many Chefs". נבדק ב-24 באפריל 2011. {{cite web}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0