אלפרד תומפסון בריכר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אלפרד תומפסון בריכר
Alfred Thompson Bricher.jpg

אלפרד תומפסון בריכראנגלית:;Alfred Thompson Bricher‏; 10 באפריל 1837 - 30 בספטמבר 1908) היה צייר שקשור לאומני ההרים הלבנים ולאסכולת נהר ההדסון.

חיים ועבודה

בריכר נולד בפורטסמות', ניו המפשייר. הוא התחנך באקדמיה בניובוריפורט, מסצ'וסטס. הוא החל את דרכו כאיש עסקים בבוסטון, מסצ'וסטס. כשלא עבד, למד במכון לואל. הוא למד גם אצל אלברט בירסטדט, ויליאם מוריס האנט ואחרים. הוא הגיע למיומנות ראויה לציון בלימודי ציור נוף מהטבע, ולאחר 1858 התמסר לאמנות כמקצוע. הוא פתח אולפן בבוסטון, וזכה שם להצלחה מסוימת.[1]

בשנת 1868 עבר לעיר ניו יורק ובאקדמיה הלאומית לעיצוב באותה שנה הציג את "מיל-סטרים בניובוריפורט". זמן קצר לאחר מכן החל להשתמש בצבעי מים בהעדפת על צבעי שמן, ובשנת 1873 נבחר לחבר באגודת צבעי המים האמריקאית.

בשנות ה -70 של ה-19 הוא עשה בעיקר ציורים של נושאים ימיים, תוך תשומת לב לציורים בצבעי מים של נופי הים וחופים. [2] לעיתים קרובות בילה בקיץ בגרנד מנאן, שם הפיק יצירות בולטות כמו בוקר בגראנד מנאן (1878). בשנת 1879 נבחר בריכר לאקדמיה הלאומית לעיצוב כעמית. [3]

אסכולת נהר ההדסון

בסוף ימיו, צייר בסגנון אסכולת נהר ההדסון שכלל נופים והדגשת האור - לומיניזם. כאשר האמנות המודרנית הפכה לתנועה האמנותית המובילה, על חשבון הסגנון שהוא צייר בו, נעלמה תהילתו כצייר והביקוש לעבודתו ירד. [4]

אבל עם הזמן עבודותיו של בריכר תפסו יותר תשומת לב ובשנות השמונים של המאה ה-20 הוא התחיל להיות מוערך כאחד מגדולי הציירים הימיים של המאה התשע עשרה.

חיים מאוחרים

כחובב נופי ים רכש בריכר בית בשנות ה -90 של המאה ה-19 קרוב לים באזור ניו דורפ בסטטן איילנד, שם היה לו נוף של מפרץ ניו יורק התחתון, האוקיינוס האטלנטי והמפרץ. הוא חי וצייר בחוף בניו דורפ עד מותו שם, בן 71.

גלריה

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ "Alfred Thompson Bricher Biography"
  2. ^ Wilson, J. G.; Fiske, J., eds. (1900). "Bricher, Alfred Thompson" . Appletons' Cyclopædia of American Biography. New York: D. Appleton.
  3. ^ National Academicians | National Academy | National Academy Museum, web.archive.org, ‏2016-03-14
  4. ^ Staten Island on the Web: Famous Staten Islanders, web.archive.org, ‏2009-02-10
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0