ארקול פלוראנס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ארקול פלוראנס
Oscar Pereira da Silva - Hércules Florence, Acervo do Museu Paulista da USP.jpg
תרומות עיקריות
תהליך הצילום
ארקול פלוראנס

אנטואן אֶרקוּל רומואלד פלוראנס (צרפתית: Antoine Hercule Romuald Florence;‏ 26 בפברואר 1804, ניס -27 במרץ 1879) היה אמן, ממציא וקרטוגרף צרפתי שחי ועבד בברזיל.

חייו

פלוראנס הגיע לברזיל עם הנטורליסט הגרמני ברון גיאורג פון לנסדורף (Georg von Lansdorff 1774-1852) כדי לתעד את אנשי האזור ואת סביבתם הטבעית. בתום עבודת משלחת הסיור התיישב במקום נידח בפרובינציה של סאו פאולו, שם צייר פורטרטים ונופים. בשנת 1830, בעת שניסה להוציא לאור ספר על צלילי חיות, התייאש מהיעדרן של חנויות דפוס במרחק סביר, והמציא שיטות דפוס עצמאיות, אותן כינה poligraphie (כתיבה מרובה). זמן קצר לאחר מכן הגה פלוראנס את המצאת הצילום, לאחר שהבחין בכך שוודים מסוימים דוהים בעת שהם נחשפים לאור. בסיועם של רוקחים מקומיים, ערך פלוראנס ניסויים עם קמרה אובסקורה, במטרה לראות אם יצליח לקבע את הדימויים שנוצרים בגבה. לאחר שנכשל בניסויים אלו, פנה פלוראנס לבחון את הפוטנציאל של לוחות דפוס מזכוכית שצופו בתערובת של גומי ערבי ופיח. הוא צייר עיצובים על גבי הזכוכית ואז הניח אותה על נייר שהפך לרגיש לאור לאחר שצופה בכסף כלורי. הנייר התכהה בעת שנחשף לאור. את רגישות הנייר לאור ניתן היה לעצור בעזרת תמיסת אמוניה.

בשנת 1832 החל פלוראנס להשתמש בשם Photographie, רישום-אור, עבור הטכניקה שפיתח, זאת שנים לפני שהשם הפך לכינוי המקובל של התהליך. כששיטת הצילום של לואי ז'אק מנדה דאגר פורסמה ב-1839, הבין פלוראנס ששיטתו מוצלחת פחות והצהיר כי: "לא אריב עם איש על המצאתו... משום ששני אנשים יכולים לחשוב על אותו רעיון".

לקריאה נוספת

  • Viagem Fluvial do Tietê ao Amazonas. Hércules Florence, Brazilian edition with translation by Francisco Álvares Machado and Vasconcellos Florence, Museu de Arte de São Paulo Assis Chateaubriand, 1977.
  • Vieillard, J.: A Zoophonia de Hercule Florence. Editora da Universidade de Mato Grosso, Cuiabá, 1993.
  • William Luret: "Les trois vies d'Hercule Florence", Éditions JC Lattès, Paris 2001

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ארקול פלוראנס בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0