אשפטאדה
מראה
	
	
| מאכלים | |
|---|---|
| סוג | מאכל | 
| מטבח | פורטוגלי | 
| אזור מוצא | 
 | 
| מוצא | 
 | 
| אופן הגשה | חם | 
| מרכיבים עיקריים | בשר | 
אשפטאדה (בפורטוגזית: Espetada) הוא מאכל ושם של טכניקת בישול אוכל על שיפודים הנפוץ בפורטוגל ובקרב מדינות הדוברות פורטוגזית[1].
המאכל מורכב מבשר בקר, חזיר, עוף או דגים, פלפל חריף, בצל וצ'וריסו שאותם שמים על שיפוד וצולים גחלים או שבבי עץ[2][3].
המאכל מוגש בליווי אורז לבן, תפוחי אדמה וסלט ולעיתים גם בולו דו קאקו או פולנטה על מנת לספוג את מיצי הבשר[4].

גלריה
- 
			
			צליה במנגל
 - 
			
			צליה עם עץ
 - 
			
			אשפטאדה בליווי לחם
 - 
			
			צליה על גחלים
 
קישורים חיצוניים
- מתכון להכנת אשפטאדה, באתר Tasteatlas
 
הערות שוליים
- ↑ Espetada Madeirense Regional, Espetada Madeirense Regional
 - ↑ madeira island of tunnels: Espetada madeira beef cooked on a bayleaf stick, web.archive.org, 2012-03-26
 - ↑ Portuguese Espetada (Beef Skewers) Recipe | Travel Food Atlas, 2022-03-15 (באנגלית אמריקאית)
 - ↑ Author Sarah-Curious Cuisiniere, Espetada (Portuguese Beef Skewers), Curious Cuisiniere, 2015-08-04 (באנגלית אמריקאית)
 
אשפטאדה35005480Q3097864