אשפטאדה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אשפטאדה
Espetada
Restaurant Santa Marta (20194781476).jpg
מאכלים
סוג מאכל
מטבח פורטוגלי
אזור מוצא פורטוגלפורטוגל פורטוגל
מוצא מדיירהמדיירה מדיירה
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים בשר

אשפטאדהפורטוגזית: Espetada) הוא מאכל ושם של טכניקת בישול אוכל על שיפודים הנפוץ בפורטוגל ובקרב מדינות הדוברות פורטוגזית[1].

המאכל מורכב מבשר בקר, חזיר, עוף או דגים, פלפל חריף, בצל וצ'וריסו שאותם שמים על שיפוד וצולים גחלים או שבבי עץ[2][3].

המאכל מוגש בליווי אורז לבן, תפוחי אדמה וסלט ולעיתים גם בולו דו קאקו או פולנטה על מנת לספוג את מיצי הבשר[4].

NotKosher.png

גלריה

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אשפטאדה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Espetada Madeirense Regional, Espetada Madeirense Regional
  2. ^ madeira island of tunnels: Espetada madeira beef cooked on a bayleaf stick, web.archive.org, ‏2012-03-26
  3. ^ Portuguese Espetada (Beef Skewers) Recipe | Travel Food Atlas, ‏2022-03-15 (ב־American English)
  4. ^ Author Sarah-Curious Cuisiniere, Espetada (Portuguese Beef Skewers), Curious Cuisiniere, ‏2015-08-04 (ב־American English)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0