בבוטוב

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

בבוטוברוסית: Бебутовы) או בֶּבּוּתוֹביגאורגית: ბებუთოვი) או בֶּבּוּתָשווילי (ბებუთაშვილი) הייתה משפחת אצולה גאורגית ממוצא ארמני שמילאה תפקיד חשוב בחיים הכלכליים והתרבותיים של העיר טביליסי במאות ה-17 וה-18, ומאוחר יותר, במאה ה-19, שירתה בצבא האימפריה הרוסית.

המשפחה מוכרת מתחילת המאה ה-17, כאשר היגרו מן העיר אני שבארמניה לכפר פירשאווי שליד טביליסי גאורגיה, לאחר שהפרסים הרסו את בתיהם. באמצע אותה מאה הם התגלו כאחת ממשפחות הסוחרים העשירות בממלכת כארתלי. הם רכשו נכסים וגנים ובנו בתי מרחצאות. במאה ה-18 הם שירתו כאתנארך[1] של הארמנים בטביליסי ונשאו בתואר מליק-מאמאסאחליסי[2], ומאוחר יותר כראש אבירי הציד ("מישקרבש") בחצר המלוכה הגאורגית.

בשנת 1783 העלה ארקלה השני את מעמד המשפחה לתואר "נסיכי בבוטוב", והכליל אותה ברשימת האצולה הגאורגית שצורפה לחוזה גאורגייבסק שנערך עם האימפריה הרוסית. לאחר סיפוח ממלכת כארתלי-קאחתי לאימפריה הרוסית של 1801, התקבלה משפחת בבוטוב כחלק מאצולת הנסיכים של האימפריה, בשנת 1826, וקיבלה את התואר "קניאז".

מקורות

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ אתנארך (Εθνάρχης) - הנהגה פוליטית על קבוצה אתנית. המילה מורכבת מן המילים היווניות "לאום" (έθνος) ו"ארכון" (άρχων).
  2. ^ מליק (Մելիք) - תואר אצולה ארמני העובר בירושה במספר נסיכויות מזרח-ארמניות (ירוואן, קארס, נחיצ'יבאן, לורי, תבריז ועוד).
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0