בוילו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בוילו
Boilo
נתונים
מרכיבים פירות הדר, עשבי תיבול, תבלינים, דבש וג'ינג'ר אייל

בוילו הוא משקה מסורתי לחג המולד.

בוילו הוא וריאציה של ליקר ליטאי מסורתי הנקרא "קרופניק (אנ')".[1]

מתכון הבוילו כולל פירות הדר (כגון תפוזים ולימונים), עשבי תיבול ותבלינים (כגון אגוז מוסקט, ציפורן, זרעי כרוויה וזרעי אניס), ומרכיבים אחרים כגון דבש וג'ינג'ר אייל. המרכיב הבסיסי המסורתי בבוילו הוא מונשיין (אנ'). הבישול מתבצע על כיריים או בסיר לבישול איטי.[2]

כמו אצל קרופניק, יש הסבורים שיש לו תכונות מרפא להתפרצות מחלות הקשורות לסתיו/חורף כגון הצטננות או שפעת.

תחרויות

ישנן תחרויות רבות של מבחן טעם המתקיימות מדי שנה במדינת פנסילבניה, שם מתחרות מבשלות ביתיות על תואר המתכון האותנטי ביותר. תחרות הבוילו השנתית של פייפנברגר היא בין התחרויות היוקרתיות והאינטנסיביות ביותר. עשרות מתכוני בוילו משפחתיים נשפטים וסדרה של פרמטרים מכריעים מי הזוכה.

מוצרים מסחריים

  • בשנת 2016 הוציאו נרות ג'ברוואקי מפראוויל, פנסילבניה, נר מבושם מבוילו.[3]

הערות שוליים

  1. ^ "CoalSpeak: Dictionary of the Coal Region". אורכב מ-המקור ב-26 בינואר 2012. נבדק ב-31 בינואר 2012. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ "Coal Region Recipes - Boilo". www.coalregion.com.
  3. ^ Usalis, By John E. "Frackville native develops candle with the aroma of boilo". www.republicanherald.com.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0