בולבול אפריקאי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף בולבול אפריקני)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןבולבול אפריקאי
Dark-capped bulbul (Pycnonotus tricolor layardi).jpg
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: חולייתנים
מחלקה: עופות
סדרה: ציפורי שיר
משפחה: בולבוליים
סוג: בולבול
מין: בולבול אפריקאי
שם מדעי
קובץ:Wikispecies-logo.svg Pycnonotus barbatus
תחום תפוצה
Pycnonotus barbatus distribution map.png
Pycnonotus barbatus barbatus

בּוּלְבּוּל אַפְרִיקָאִי (שם מדעי: Pycnonotus barbatus) הוא ציפור שיר מסוג בולבול החי בעיקר באפריקה אך ניתן למצוא אותו גם בספרד. הוא נקרא גם בולבול שחור עיניים ובולבול גנים מצוי.

תיאור

מקורו קצר למדי, וישר. מקורו, רגליו וכפות רגליו שחורים. עיניו בצבע חום כהה וטבעת עיניו כהה ולא נראית גלויה לעין, תחתית זנבם לבנה או צהובה. שירתם מורכבת משריקות מלודיות. אורכו 18–19 ס"מ, מוטות כנפיו 26.5-31 ס"מ ומשקלו 26–41 גרם.

גידול

בולבול זה נפוץ ביותר באפריקה (כשמו). הוא חי ביערות, שיחים הנמצאים על החוף, שולי יער, שיחים הנמצאים בנהרות, וכן בסביבת חקלאות. הוא מצוי גם בשיחים אקזוטיים, גנים ופארקים. קן מין זה בכל אורך השנה מצוי באזורים הטרופיים ביותר. הקן נוקשה למדי, עבה המוקף בחומה בצורת כוס. הוא ממוקם בתוך הצמחייה מכוסה בעלים של עץ קטן או שיח. במרבית המקרים נקבה מטילה 2–3 ביצים, אשר בוקעות לאחר 12–14 ימים.

התנהגות

בולבול זה אינו מפחד מהאדם. הוא נראה בדרך כלל בזוגות או בקבוצות קטנות. זהו עוף בולט, הנוטה לשבת בחלק העליון של השיח. בדומה לבולבולים אחרים, הם ציפורים פעילים ורועשים. בתעופה הוא מקפץ, כמו נקר.

תזונה

בולבול זה ניזון מפירות, צוף, וחרקים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף ראו מדיה וקבצים בנושא זה בוויקישיתוף.

הערות שוליים

סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0