בונדווארה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בונדווארה
бундева
Bundevara.jpeg

בונדווארהסרבית: бундева; בבולגרית ובמקדונית: Тиквеник) הוא סוג של מאפה פופולרי בסרביה ובחלקים אחרים של יוגוסלביה לשעבר.[1]

מאפיינים

זהו פאי מתוק עשוי פילו מגולגל, בדומה לשטרודל, ממולאת בעיסת דלעת מגוררת ממותקת ואפויה בתנור אפייה. מדי פעם ניתן להוסיף אגוז מוסקט, קינמון או תבלינים דומים, או צימוקים או קליפות לימון מגורדות. בדרך כלל מאבקים אותו באבקת סוכר ו/או בסוכר וניל, ומוגש חם או קר. הדלעות עם עיסת צבע עז יותר (עשיר יותר בקרוטן) זוכות להערכה רבה יותר. לכן, אף על פי שגדל מעט בסרביה, כמה זנים של דלורית מתאימות למנה זו.

ראו גם

הערות שוליים

  1. ^ Travel, DK (2016). DK Eyewitness Travel Guide Serbia. EYEWITNESS TRAVEL GUIDES. DK Publishing. p. 132. ISBN 978-1-4654-6170-4. נבדק ב-7 בספטמבר 2018. {{cite book}}: (עזרה)


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0