סוכר וניל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סוכר וניל
צנצנת עם סוכר וניל

סוכר וניל הוא סוכר שנוסף לו טעם וניל. סוכר וניל משמש במגדנאות להעניק למנות טעם וניל. במתכונים רבים ניתן להחליף בין סוכר וניל לבין תמצית וניל וסוכר בנפרד.

סוכר וניל פופולרי מאוד באירופה, אך פחות נפוץ בארצות הברית.

הכנה

סוכר וניל תעשייתי עשוי מסוכר ומקלות וניל, או מסוכר מעורבב עם תמצית וניל (ביחס של שתי כוסות סוכר לכפית אחת של תמצית).[1] קיים גם סוכר וניל זול יותר, העשוי רק מסוכר וונילין.

ניתן להכין סוכר וניל ביתי באופן מיידי באמצעות ערבוב של 400 גרם (2 כוסות) סוכר לבן עם זרעים ממקל וניל אחד. שיטה נוספת היא הוספת מקל וניל שלם לצנצנת אטומה עם 200 גרם סוכר לבן, ויישון התערובת למשך שבועיים לפחות. במשך הזמן הזה, נספגים בסוכר שמנים אתריים המצויים במקל הוניל. בשיטה זו, ניתן להחליף את הסוכר שנוצל בסוכר חדש ובכך להאריך מאוד את משך הניצול של מקל הוניל.[2] טכניקה זו מאפשרת ניצול של מקלות וניל לא טריים שאינם מתאימים לבישול, ואף של מקלות שבושלו לאחר ייבושם.

שימוש

סוכר וניל ניתן לרכישה ארוז בשקיות במשקל 10 גרם, ומתכונים רבים מתייחסים לכמויות הנמכרות באריזות הקטנות הללו.

בהשוואה לתמצית וניל, סוכר הוניל נותן למאכל טעם עדין יותר. כאשר המתכון מכיל סוכר, החלפת חלק מהסוכר בסוכר וניל משיגה את התוצאות של תמצית וניל מבלי לשנות את מרקם המתכון.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סוכר וניל בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Vanilla Flavored Sugar". McCormick (באנגלית). נבדק ב-2020-11-07.
  2. ^ Drake, Angela. "The simplest recipe ever for vanilla sugar", Not Your Average American, 18 May 2013.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0