בוריסיאקיה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןבוריסיאקיה
מיון מדעי
מינים

Borissiakia betpakdalensis

בוריסיאקיה (שם מדעי: Borissiakia) הוא סוג נכחד של מפריט פרסה ממשפחת הכליקותריים הקדומה. לפי השערת החוקרים היה חי בימי קדם במרכז אסיה, ומאובניו התגלו במזרח ובדרום קזחסטן. סוג זה הוגדר בשנת 1946 בידי החוקר אלכסיי בוריסיאק (רו'), על שמו נקרא. סוג זה כלל מין אחד - Borissiakia betpakdalensis, אשר במקור השתייך לסוג כליקותריום.

על פי הערכת החוקרים הבוריסיאקיה היה יונק אוכל עלים שניזון בדומה לעצלן קרקעי או גורילה מענפים ועלים שגדלו על העצים. הוא היה בעל צוואר ארוך ורגליים קדמיות ארוכות עם 3–4 אצבעות בעלות טפרים מאונקלים כמו של עצלנים שהתכופפו ועזרו לו להוריד את העלים מטה מהעץ. מבנה הלסתות שלו דמה לאלה של סוסיים, אך השיניים עצמם היו חלשות יותר ודמו לשיני הברונתותריומים הכבדים. הוא ניזון כלוחך עלים (Browsing). הרגליים האחוריות היו בעלות שלוש אצבעות בעלות פרסות רחבות בקצותיהם.

הבוריסיאקיה הגיע על פי ההערכות לאורך של 4 מטרים, לגובה 2.3 מטר ולמשקל של מעל 600 קילוגרם, כך שהיה אחד מהגדולים שבבני משפחתו. גודלו אולי הגן עליו מטורפים אפשריים, ואולי גם טפריו הגדולות. עם זאת הוא נכחד בסוף התקופה כנראה משינויי אקלים גדולים במרכז אסיה.

קישורים חיצוניים

  • בוריסיאקיה, באתר GBIF (באנגלית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0