ביטוק (מאכל)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ביטוק
Bitoque
Portuguese beef with egg, in Macau.jpg
מאכלים
סוג מאכל
מטבח פורטוגזי
מוצא פורטוגלפורטוגל פורטוגל
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים סטייק, ביצה

ביטוקפורטוגזית: Bitoque) הוא מאכל פורטוגזי הנפוץ באזור ליסבון, פורטוגל, אך גם בברזיל וארגנטינה.[1]

המאכל מורכב מסטייק מטוגן, שעליו מניחים ביצה מטוגנת ולצידם אורז, שעועית, סלט וצ'יפס.[2]

מלבד שמו המקורי, המאכל נקרא גם ביף אה קאבאלו (מקור התעתיק: Bife a cavalo) או אובו אה קבאלו (Ovo a Cavalo), שפירושם המילולי הוא: "הסטייק שרכב על הסוס" או "הביצה שרכבה על הסוס", בהתאמה.[3]

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ Nita Ragoonanan, Bitoque, 196 flavors, ‏11 באפריל 2018 (באנגלית)
  2. ^ Bitoque á portuguesa. - Receita Petitchef, pt.petitchef.com (בפורטוגזית)
  3. ^ Bife com Ovo a Cavalo -, easyportugueserecipes.com, ‏9 בספטמבר 2013 (באנגלית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0