בית החולים א-נג'אח

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בית החולים א-נג'אח
מאפייני הארגון
סוג בית חולים פרטי
אוניברסיטה אוניברסיטת א-נג'אח
מנכ"ל סלים חאג'־יחיא
שירותים
מיטות 127
גאוגרפיה
מיקום שכם, הרשות הפלסטינית

בית החולים האוניברסיטאי הלאומי א-נג'אח הוא בית חולים פרטי אך ללא כוונת רווח, בית החולים האוניברסיטאי הלאומי אנ-נג'ה הוקם בשנת 2013 בשותפות עם הפקלוטה לרפואה באוניברסיטת א-נג'אח. בית החולים ממוקם בצפון מערב שכם.

המימון לבניית בית החולים מגיע ברובו מתרומות מכווית וערב הסעודית, עם זאת היו מדינות נוספות ואף פילנתרופים שתרמו לבית החולים ציוד, כך למשל ממשלת יפן תרמה את מכשיר ה-MRI של בית החולים ואיש העסקים הפלסטיני מוניב אל-מסרי, תרם לבית החולים מיליון דולר. עם זאת מנכ"ל בית החולים, סלים חאג'־יחיא נאלץ לקנות ציוד לבית החולים בעלות של כ-100 מיליון שקלים חדשים.

היסטוריה

אוניברסיטת א-נג'אח החלה בבניית בית החולים ב-2008[1], ופתחה לציבור את החלק הראשון בקמפוס בית החולים בשנת 2014, כאשר היו בו כ-127 מיטות כאשר הקמפוס משתרע על שטח של כ-17,000 מ"ר. עבודות ההקמה לחלק השני של קמפוס בית החולים החלו בתחילת 2018 שיפתח הוא ישתרע על שטח של כ-65,000 מ"ר, מלבד זאת גם מתבצעות עבודות בנייה להקמת מגדל אשפוז בן 15 קומות שיגדיל את תפוסת המיטות של הבית החולים לכ-800 מיטות ועתיד להיפתח ב-2023 ועלות הקמתו מוערכת ב-100 מיליון דולרים[2].

בשנת 2019 פתח בית החולים שלוחה בטולכרם.

שירותים

בית החולים מספק שירותי טיפול באמצעות המחלקות השונות שלו: רדיולוגיה, ילדים, רקמות, אוזניים, אף, גרון, גידולים, הרדמה, טיפול נמרץ, כירורגיה כללית, בית מרקחת, רפואה מונעת, רפואת חירום, צנתור לב, מעבדות רפואיות, אורולוגיה, מכון לאומי להשתלות לב וריאות ועוד מספר מחלקות נוספות. בבית החולים ישנם 600 עובדים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בית החולים א-נג'אח בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "An-Najah National University Hospital". Maan News.
  2. ^ אתר למנויים בלבד גדעון לויו אלכס ליבק, נס שמתרחש בשכם: סיפורו של בית החולים א-נג'אח מנתץ סטריאוטיפים, באתר הארץ, 17 באוגוסט 2017
Flag of Palestine.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא הרשות הפלסטינית. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0