בנייה (מאכל)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בנייה עם אבקת סוכר

בֶּנְיֶיהאנגלית: Beignet) הוא מאפה העשוי בצק מטוגן (בדומה לסופגנייה), האופייני למטבח הקריאולי של העיר ניו אורלינס במדינת לואיזיאנה שבארצות הברית[1].

המאפה נאכל כקינוח או כחלק מארוחת בוקר[1].

היסטוריה

בעת העתיקה (יוון העתיקה ורומא העתיקה) נהגו לטגן בצק בשמן זית (סופגניות)[2]. המסורת הרומית השפיעה על המטבח הצרפתי[2]. לפי מקור אחר, מקורם של מאכלים אלה במטבח האנדלוסי הספרדי[1].

המאכלים המטוגנים מהמטבח הצרפתי הגיעו לקוויבק הצרפתית שבקנדה - ושם נקראו "בנייה" - מילולית "שמנמן" - המתאר את צורת הסופגניה[1].

מהגרים מצרפת לניו אורלינס שבלואיזיאנה הצרפתית במאה ה-18[1], וכן מהגרים צרפתיים מאקדיה שבקנדה, לניו אורלינס הביאו מאכל זה איתם[1].

בשנת 1986 הוכרז הבנייה כמאכל הרשמי של מדינת לואיזיאנה[3].

במטבח הניו אורלינסי

הבנייה הם מאכל ארוחת הבוקר הפופולרי בניו אורלינס. הבנייה מוגשים שאבקת סוכר מפוזרת מעליהם. מקובל להגישם שהם טריים וחמים (היינו מיד לאחר הטיגון).

הקפה דו מונד (Café du Monde) הוא בית קפה שנודע בהתמחותו בעוגות הבנייה[1][4].

מרכיבים

מרכיבי הבנייה:

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0