בני תומפסון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בני תומפסון
Bennie Thompson
Bennie Thompson official photo.jpg
לידה 28 בינואר 1948 (גיל: 76)
בולטון, מיסיסיפי, ארצות הברית
שם מלא בני גורדון תומפסון
מדינה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
השכלה מכללת טוגאלו
אוניברסיטת המדינה של ג'קסון
עיסוק פוליטיקאי
מפלגה Democratic Disc.svg המפלגה הדמוקרטית
דת מתודיזם[1]
חבר בית הנבחרים של ארצות הברית מטעם מחוז הקונגרס הראשון של מיסיסיפי
13 באפריל 1993 – מכהן
(31 שנים)

בני גורדון תומפסוןאנגלית: Bennie Gordon Thompson; נולד ב-28 בינואר 1948) הוא פוליטיקאי אמריקאי, המכהן כחבר בית הנבחרים של ארצות הברית מטעם מחוז הקונגרס השני של מדינת מיסיסיפי ברציפות מאז אפריל 1993. הוא החבר היחיד במשלחת מיסיסיפי לבית הנבחרים מטעם המפלגה הדמוקרטית. הוא מכהן כיו"ר הוועדה לביטחון המולדת, לאחר שכבר ישב בראשות הוועדה בשנים 2007–2011.

ביוגרפיה

תומפסון תושב העיר בולטון שבמיסיסיפי, שם נולד וגדל. הוא למד בבתי הספר הציבוריים של מחוז הינדס לפני שב-1968השלים לימודי תואר ראשון במדע המדינה במכללת טוגאלו. בשנת 1973 קיבל תואר שני במינהל חינוכי מאוניברסיטת המדינה של ג'קסון. בעבר כיהן כראש עיריית בולטון ואז נבחר למועצת המפקחים של מחוז הינדס.

ב-13 באפריל 1993 התמודד תומפסון בבחירות מיוחדות לבית הנבחרים של ארצות הברית לאחר שמייק אספי מונה למזכיר החקלאות של ארצות הברית בידי הנשיא ביל קלינטון. כשחמישה דמוקרטים נוספים התמודדו למחוז הקונגרס השני של מיסיסיפי, תומפסון סיים שני אחרי הייז דנט מהמפלגה הרפובליקנית עם 28 אחוז מהקולות. לאחר מכן הוא ניצח את דנט בסיבוב שני מכריע כשגרף 55% מקולות הבוחרים. ב-1994 נבחר לראשונה לתקופת כהונה מלאה ומאז הוסיף להיבחר 12 פעמים נוספות אל הקונגרס של ארצות הברית. רק בשתי מערכות בחירות ניצב בפני התנגדות ממשית, כאשר העיתונאי קלינטון לסוור (LeSueur) הוביל את תומפסון לתוצאות של 55% בשנת 2002 ו-58% ב-2004.

תומפסון הפך לתומך נלהב של מדינות חוף המפרץ של ארצות הברית לאחר שההוריקן קתרינה והוריקן ריטה הכו במדינות אלה ב-2005. כחבר הוועדה לביטחון המולדת, הוא דחק בסוכנות הפדרלית לניהול מצבי חירום לשאת באחריות על נזקי ההוריקנים ולסקירה מדוקדקת של תפקוד הצלב האדום במהלך אסונות הטבע. דפוס הצבעותיו של תומפסון בבית הנבחרים הוא ליברלי בהחלט. לריאה, הוא מתנגד לביטול חוק הגנת החולה וטיפול בר השגה, בעד הזכות להפיל, נגד חומת טראמפ, בעד צמצום מעורבות אמריקאיות בסכסוכים במזרח התיכון ובעד מתן סיוע ממשלתי לעסקים קטנים ובינוניים שנפגעו כתוצאה ממגפת הקורונה בארצות הברית[2].

ב-2004 נמנה בין 31 חברי בית הנבחרים שהצביעו נגד ספירת קולות חבר האלקטורים מאוהיו בבחירות לנשיאות באותה השנה[3]. עם התכנסות הקונגרס ה-110 של ארצות הברית ב-3 בינואר 2007, נבחר תומפסון ליושב ראש הוועדה לביטחון המולדת של בית הנבחרים האמריקאי. במהלך כהונתו כיו"ר הוועדה לביטחון פנים התרכז תומפסון בהבטחת משאבים לגורמים רשמיים במדינות וברשויות עירוניות, למשל משטרה, מכבי אש וחובשים, למען הגננה על קהילות.

לאחר שהדמוקרטים השתלטו על רוב המושבים בבית הנבחרים בעקבות בחיורת 2018, מונה מחדש לתפקידו כיו"ר הוועדה לביטחון המולדת עם התכנסות הקונגרס ה-116 של ארצות הברית[4]. ב-1 באפריל 2020 הציג תומפסון לצד מחוקקים דמוקרטים אחרים בוועדה לביטחון המולדת חקיקה שתייסד ועדה לטיפול בתגובת הממשלה הפדרלית של ארצות הברית להתפרצות נגיף הקורונה באמריקה. הוא השווה את הוועדה המוצעת לוועדה לקחר אירועי 11 בספטמבר, בנימוק שהנגיף גבה את חייהם של יותר מאמריקאים מאשר פיגועי 11 בספטמבר[5].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בני תומפסון בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ ההשתייכויות הדתיות של חברי הקונגרס ה-116 של ארצות הברית, מסמך מאת Pew Research Center (באנגלית)
  2. ^ Bennie Thompson's Issue Positions (Political Courage Test), באתר Vote Smart (באנגלית)
  3. ^ FINAL VOTE RESULTS FOR ROLL CALL 7, באתר מזכיר בית הנבחרים של ארצות הברית, 6 בינואר 2005 (באנגלית)
  4. ^ אקלה לייסי, HOUSE COMMITTEE LEADERSHIP IS ABOUT TO GET A LOT LESS WHITE. WHAT THAT MEANS REMAINS TO BE SEEN., באתר The Intercept‏, 10 בנובמבר 2018 (באנגלית)
  5. ^ ג'. אדוארד מורינו, Democrats introduce bill to set up commission to review coronavirus response, באתר The Hill‏, 1 באפריל 2018 (באנגלית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0