ברבור מחצצר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןברבור מחצצר
ברבור מחצצר
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
מחלקה: עופות
סדרה: אווזאים
משפחה: ברווזיים
סוג: Cygnus
מין: ברבור מחצצר
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Cygnus buccinator

ברבור מחצצר (שם מדעי: Cygnus buccinator) הוא מין של ברבור, שמצוי באמריקה הצפונית. זהו מין העוף הכבד ביותר שמצוי באופן טבעי ביבשת זו. הברבור המחצצר קרוב מאד לברבור השר, ושניהם לעיתים אף נחשבים לעיתים כמין אחד.

זהו מין הברבור הגדול ביותר. אורכו כ-138 עד 165 ס"מ, אף שלעיתים זכרים מגיעים לאורכים שעולים על 180 ס"מ. משקלו של הברבור כ-7 עד 13.6 ק"ג, ומוטת כנפיו היא כ-185 עד 250 ס"מ. כל גופו לבן, מלבד מקורו השחור ורגליו האפורות-ורדרדות. הגוזלים נולדים עם פלומת נוצות אפורה, שמשתנה ללבנה בגיל שנה. בדומה לברבור השר, הברבור המחצצר שוחה בדרך כלל עם צוואר זקור.

הברבור המחצצר מצוי בקנדה, אלסקה ובצפון ארצות הברית, בעוד האוכלוסייה הגדולה ביותר של זוגות מקננים נמצאת באלסקה. בעונת הרבייה הברבור מצוי בבריכות רדודות, אגמים שקטים וביצות של מים מתוקים; והוא חורף באגמים, מעיינות, מאגרים ונהרות שזרמם איטי.

הברבור המחצצר מעדיף מקומות קינון שבהם יש שטח גדול מספיק של מים כדי שיוכל להמריא ממנו לאוויר, מים רדודים ובלתי-מזוהמים, ומעט ככל האפשר הפרעות שמקורן בבני אדם. הברבור נודד בחורף לדרום קנדה ולחלק המזרחי של צפון-מערב ארצות הברית, בלהקות גדולות שצורתן V.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ברבור מחצצר בוויקישיתוף

הערות שוליים

Crested Serpent Eagle.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא עופות. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0