ג'ארד גולדן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ג'ארד גולדן
Jared Golden
דיוקנו של גולדן בבית הנבחרים, 2019
דיוקנו של גולדן בבית הנבחרים, 2019
לידה 25 ביולי 1982 (גיל: 41)
לואיסטון, מיין, ארצות הברית
שם מלא ג'ארד פורסט גולדן
מדינה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
השכלה מכללת בייטס
עיסוק פוליטיקאי
מפלגה המפלגה הדמוקרטית
חבר בית הנבחרים של ארצות הברית מטעם מחוז הקונגרס השני של מיין
3 בינואר 2019 – מכהן
(5 שנים ו־16 שבועות)
→ ברוס פוליקווין

ג'ארד פורסט גולדןאנגלית: Jared Forrest Golden; נולד ב-25 ביולי 1982) הוא פוליטיקאי אמריקאי המכהן כחבר בית הנבחרים של ארצות הברית מטעם מחוז הקונגרס השני של מדינת מיין. גולדן, חבר המפלגה הדמוקרטית, נבחר לתפקיד בספירה מחודשת לאחר שלא הוא או יריבו, ברוס פוליקווין, השיג את מרב קולות הבוחרים בבחירות 2018.

ביוגרפיה

גולדן נולד בלואיסטון, העיר השנייה בגודלה במדינת מיין, וגדל בעיירה לידס שבצפון המדינה. הוא למד בבית הספר התיכון אזור לוויט. גולדן נרשם כסטודנט באוניברסיטת מיין בפארמינגטון אך עזב את המוסד להשכלה גבוהה מבלי להשלים לימודי תואר אקדמי כדי להתגייס לחיל הנחתים של ארצות הברית ב-2002, ושירת שני סבבי לחימה במלחמת עיראק ובמלחמת אפגניסטן.

עם שובו למיין מאפגניסטן ומעיראק, למד גולדן במכללת בייטס והשלים לימודי תואר ראשון בפוליטיקה ובהיסטוריה. לאחר מכן עבד עבור חברת לוגיסטיקה בינלאומית ואחר כך עבור חברת הסנאט של ארצות הברית הרפובליקנית ממיין, סוזן קולינס, בוועדה לביטחון המולדת ועניינים ממשלתיים. ב-2013 חזר שוב למיין, הפעם מוושינגטון הבירה, ועבד במשרד המפלגה הדמוקרטית בבית המחוקקים של מיין. כחבר מפלגה זו הוא נבחר בבחירות 2014 לבית הנבחרים המדינתי, וכעבור שנתיים נבחר מחדש בבחירות 2016. במושב בית הנבחרים שהתכנס אחרי בחירות אלה התמנה לעוזר מנהיג הרוב בבית הנבחרים.

ב-24 באוגוסט 2017 גולדן הודיע ​​על התמודדותו נגד חבר בית הנבחרים של ארצות הברית המכהן ברוס פוליקווין על ייצוג מחוז הקונגרס השני של מיין. ב-20 ביוני 2018 הוא זכה במועמדות המפלגה הדמוקרטית בבחירות המקדימות[1].

בליל הבחירות הכלליות, גולדן נגרר פיגר אחרי פוליקווין בכ-2,000 קולות. מכיוון שאף אחד מהמועמדים לא זכה ברוב קולות הבוחרים, נוהל הסבב השני החדש של מדינת מיין הוביל לחלוקה מחודשת של קולות המועמדים העצמאיים לפוליקווין או לגולדן בהתאם להעדפה השנייה שסימנו המצביעים בקלפי. המצביעים של המועמדים העצמאיים סימנו באופן גורף את שמו של גולדן, ולכן זכה ל-3,000 הקולות שלהם לאחר ספירה מחודשת. הוא המתמודד הראשון שניצח את הנציג המכהן של המחוז בבית הנבחרים מאז 1916[2].

פוליקווין התנגד לשימוש בנוהל זה של ספירת קולות מחודש לפי העדפה שנייה, וטען שהוא המנצח של הבחירות לאור הובלתו בסבב הראשון. הוא הגיש תביעה לבית משפט פדרלי כנגד ניצחונו של גולדן בתואנה שהנוהל מנוגד לחוקת ארצות הברית ותבע להכריז עליו כזוכה. השופט לאנס א. ווקר דחה את כל תביעותיו של פוליקווין ואישר את התוצאות הסופיות של הבחירות[3]. פוליקווין המשיך לדבוק בתביעותיו ועתר לבית המשפט הפדרלי הראשון לערעורים של ארצות הברית ודרש להנפיק צו שיבטל את ההכרה בגולדן כזוכה, אך עתירה זו נדחתה גם היא[4]. ב-24 בדצמבר 2018 משך פוליקווין את תביעתו, ואפשר לגולדן להישבע לתפקידו.

גולדן הושבע לקונגרס האמריקאי ב-3 בינואר 2019. במהלך הבחירות לתפקיד יושב ראש בית הנבחרים של ארצות הברית, הצביע גולדן נגד מנהיגת הסיעה הדמוקרטית ויו"ר בית הנבחרים לשעבר ננסי פלוסי, כפי שהתחייב לעשות במהלך מסע הבחירות שלו. במקום זאת הצביע לחברת בית הנבחרים שרי בוסטוס מאילינוי. ב-18 בדצמבר 2019 גולדן הצביע בעד סעיף הראשון שבגינו נפתח משפט ההדחה של דונלד טראמפ — ניצול סמכות לרעה, אך נמנה בין שלושת הדמוקרטים שהצביעו נגד הסעיף השני — שיבוש עבודת הקונגרס[5].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ג'ארד גולדן בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ סימון פת'ה, Jared Golden Wins Democratic Nod to Take On Bruce Poliquin, באתר Roll Call‏, 20 ביוני 2018 (באנגלית)
  2. ^ מרינה וילנוב ו-APDemocrat Jared Golden declared winner in Maine’s 2nd District after ranked-choice votes counted, באתר Boston.com‏, 15 בנובמבר 2018 (באנגלית)
  3. ^ מרינה וילנוב ופטריק וייטל, Judge tosses lawsuit by GOP congressman who lost election, באתר AP‏, 13 בדצמבר 2018 (באנגלית)
  4. ^ סטיב מיסטלר, Appellate Court Denies Poliquin's Request To Block Certification Of 2nd District Election, באתר מיין פאבליק, 21 בדצמבר 2018 (באנגלית)
  5. ^ שון או'קיי וזכארי ב. וולף, How each member of the House voted on impeachment, באתר CNN‏, 18 בדצמבר 2019 (באנגלית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0