גוזינאקי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
גוזינאקי
Gozinaki with walnuts.jpg
מאכלים
מוצא גאורגיהגאורגיה גאורגיה
אופן הגשה קינוח

גוזינאקיגאורגית: გოზინაყი, באנגלית: Gozinaki) הוא קינוח גיאורגי מתוק, שעשוי מאגוזים מקורמלים ונחשב למאכל מסורתי של חג המולד[1].

לגוזינאקי צורת מעוין והוא עשוי מאגוזי מלך מקורמלים ומטוגנים בדבש.

לקינוח מספר גרסאות המכילות אגוזים יבשים, קלויים וקצוצים, עם סירופ סוכר או דבש ולרוב מזכירות את חטיף השומשום או הבוטנים.

גוזינאקי הופיע לראשונה בימי הביניים כאשר דבש ואגוזי מלך נחשבו למאכל קדוש והיו נצרכים על ידי המעמד העליון בלבד[2].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא גוזינאקי בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Gozinaki – Most favorite Georgian candy, GeorgianJournal (בגאורגית)
  2. ^ Timothy G. Roufs Ph.D, Kathleen Smyth Roufs, Sweet Treats around the World: An Encyclopedia of Food and Culture: An Encyclopedia of Food and Culture, ABC-CLIO, 2014-07-29, מסת"ב 978-1-61069-221-2. (באנגלית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0