גוש-י פיל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
גוש-י פיל
گُوش فيل
Gosh-e-feel, Panjshir Restaurant.jpg

גוש-אה פיל - Gosh-e filפרסית : گُوش فيل, שפירושו: "אוזן פיל")[1] הוא מאפה מטוגן מהמטבח האפגני והאיראני.[2]

מאפיינים

מעצבים את הבצק בצורת אוזן פיל (גוש), ומטגנים בשמן עמוק. לאחר מכן, מכסים כל חתיכה בפיסטוקים קצוצים ובאבקת סוכר. המאכל המתוק הזה מוגש בעיקר עם תה, במיוחד במהלך הרמדאן והנורוז.[2]

הבצק נעשה על ידי הקצפת ביצים, חלב וחמאה, ולאחר מכן הוספת התערובת לחומרים היבשים.[3]

גוש-י פיל ואיירן

העיר איספהאן היא אחת הערים הבולטות של איראן הידועה כעיר המתוקים הטעימים, שם אוכלים גוש-י פיל בשילוב איירן מקומי (שילוב של מים ויוגורט חמוץ). השילוב הזה נטוע זה מכבר בתרבות האוכל של האנשים המקומיים ונמשך עד היום.[4] [5]

לקריאה נוספת

הערות שוליים

  1. ^ طرز تهیه شیرینی گوشفیل ترد و خوشمزه + تصویر
  2. ^ 2.0 2.1 "Gosh-e Fil - Knusprige Elefantenohren für Nowrooz oder Fasching". Labsalliebe (בגרמנית). 2019-02-28. נבדק ב-2021-04-22.
  3. ^ Usmani, Sumayya (2017). Mountain Berries and Desert Spice. Frances Lincoln. ISBN 9781781012123.
  4. ^ Irans delicious food destinations
  5. ^ TAP Persia - Travel around Persia
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0