גרג וולדן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
גרג וולדן
Greg Walden
דיוקנו הרשמי של וולדן בקונגרס, 2015
דיוקנו הרשמי של וולדן בקונגרס, 2015
לידה 10 בינואר 1957 (גיל: 67)
דה דאלז, אורגון, ארצות הברית
שם מלא גרגורי פול וולדן
מדינה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
השכלה אוניברסיטת אורגון
עיסוק פוליטיקאי
מפלגה Republican Disc.svg המפלגה הרפובליקנית
חבר בית הנבחרים של ארצות הברית מטעם מחוז הקונגרס השני של אורגון
3 בינואר 19993 בינואר 2021
(22 שנים)
→ בוב סמית'

גרגורי פול וולדןאנגלית: Gregory Paul Walden; נולד ב-10 בינואר 1957) הוא פוליטיקאי אמריקאי, שכיהן כחבר בית הנבחרים של ארצות הברית מטעם מחוז הקונגרס השני של מדינת אורגון בשנים 1999–2021. וולדן, חבר המפלגה הרפובליקנית, נבחר לקונגרס האמריקאי לראשונה בבחירות 1998 אחרי כעשור בבית המחוקקים המדינתי באורגון. באוקטובר 2019 הכריז וולדן כי יפרוש מהחיים הפוליטיים לקראת בחירות 2020[1].

ביוגרפיה

וולדן נולד בעיר דה דאלז שבצפון אורגון, בנם של אליזבת (לבית מקווין) ופול ארנסט וולדן. בשנת 1981 השלים לימודי תואר ראשון באוניברסיטת אורגון. בטרם נבחר אל הקונגרס של ארצות הברית היה וולדן בעלים ומנהל של תחנת רדיו.

בשנים 1981–1987 שימש וולדן כמזכיר העיתונות וראש הסגל של חבר הקונגרס דני סמית'. הוא נבחר לבית הנבחרים המדינתי של אורגון ב-1988 וכיהן שם עד 1995, אז מונה לסנאט של מדינת אורגון כדי למלא מקום פנוי. המושב אליו מונה וולדן התפנה כאשר וס קולי (אנ') נבחר לבית הנבחרים האמריקאי. בסנאט התקדם בהיררכיה הרפובליקנית כשנבחר לעוזר מנהיג הרוב בסנאט, ובבחירות 1994 אף שקל להתמודד למושל אורגון. עם זאת, לאחר שגילה כי הבן לו ואשתו מצפים בעל מום לב מולד, החליט וולדן לא להתמודד למושל או להתמודד מחדש לסנאט של אורגון. בנם העובר נפטר זמן קצר לאחר הלידה[2].

וולדן היה מנהל מסע הבחירות של וס קולי אל בית הנבחרים ב-1996, אך לאחר שקולי הסתבך בשקרים אחדים על אודות שירותו הצבאי, וולדן נמנה בין הרפובליקנים הרבים שקראו לקולי לנטוש את המירוץ. וולדן הרחיק לכת ואף והודיע ​​שהוא מתמודד על ייצוג מחוז הקונגרס השני של אורגון כפוליטיקאי עצמאי. למרות זאת, הוא כיהן כיו"ר מטה הבחירות הנשיאותי של בוב דול באורגון במהלך הבחירות לנשיאות ארצות הברית 1996, והטעים את ההיסטוריה הרפובליקנית שלו, ורמז שאם ייבחר הוא יהא חלק מהמפלגה הרפובליקנית. מועמדותו של וולדן הובילה לחשש שהדמוקרטים יוכלו לנצל את הפילוג בקולות הבוחרים הרפובליקנים ולאייש לראשונה מאז 1981 את מחוז הקונגרס השני[3]. בסופו של דבר פרש קולי וקודמו בתפקיד רוברט פרימן סמית' (אנ') נקרא לשוב באופן חד פעמי לקונגרס.

סמית' לא התמודד מחדש לבית הנבחרים ב-1998. וולדן ניצח בקלות את הבחירות המקדימות במפלגה הרפובליקנית כמו גם ביום הבחירות הכלליות. המחוז שלו מכיל מספר קהילות יחסית ליברליות אשלנד ועיר ביתו הוד ריבר, אם כי רובו המוחלט הוא מעוז רפובליקני מובהק. וולדן נבחר מחדש לבית הנבחרים 10 פעמים ללא קושי רציני, ומעולם לא קיבל פחות מ-60% מהקולות זולת בחירות האמצע ב-2018 בהן גרף 56% מהקולות. לאחר בחירות 2012 בחר יושב ראש בית הנבחרים של ארצות הברית ג'ון ביינר בוולדן כיושב ראש ועדת המעבר הרפובליקנית להשתלטות על רוב המושבים בבית הנבחרים. כמו כן, הוא נבחר גם ליו"ר ועדת הקמפיין הרפובליקנית של בית הנבחרים, וביולי 2014 התמודד לתפקיד מחדש כדי לספק המשכיות בהנהגה הרפובליקנית לאחר תבוסתו של אריק קנטור[4].

ב-28 באוקטובר 2019 הודיע ​​וולדן על פרישתו מהחיים הפוליטיים. בינו לבין נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ התגלעו חילוקי דעות בדבר ניסיונותיו של טראמפ לממן חומה בגבול ארצות הברית–מקסיקו, בעוד וולדן תמך בהטלת עיצומים על רוסיה למרות התנגדותו של טראמפ. הוא הצביע בעד סיום השבתת הממשל בארצות הברית ודיבר בחיוב על לחימה נגד ההתחממות הגלובלית, אך תמך בנשיא במהלך פרשת טראמפ–אוקראינה[5].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא גרג וולדן בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ מייק דבוניס, Rep. Greg Walden, top Republican on powerful House panel, says he will retire, באתר וושינגטון פוסט, 28 באוקטובר 2019 (באנגלית)
  2. ^ U.S. Rep Greg Walden, Son of an Oregon Dynasty, is Now the State's Line to President Trump, באתר Wilamette Week‏, 15 בנובמבר 2016 (באנגלית)
  3. ^ רובין טונר, POLITICAL BRIEFING: THE STATES AND THE ISSUES, באתר הניו יורק טיימס, 18 ביולי 1996 (באנגלית)
  4. ^ אבי ליווינגסטון, Greg Walden to Seek Second Term Running NRCC (Updated), באתר Roll Call‏, 29 ביולי 2014 (באנגלית)
  5. ^ Greg Walden to retire in latest sign of GOP doubts about retaking House, באתר פוליטיקו, 28 באוקטובר 2019 (באנגלית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0