גרטנר (חברה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


שגיאות פרמטריות בתבנית:חברה מסחרית

שימוש בפרמטרים מיושנים [ אנשי מפתח ]

גרטנר
.Gartner Inc
מטה החברה בסטמפורד
מטה החברה בסטמפורד
נתונים כלליים
סוג חברה ציבורית (נאסד"ק: IT)
מוטו היכולות שלך. ההשראה שלנו.
מייסדים גדעון גרטנר
תקופת הפעילות 1979–הווה (כ־45 שנים)
משרד ראשי סטמפורד, קונטיקט, ארצות הברית
מוצרים עיקריים מחקר
טכנולוגיית מידע
אירועים
הכנסות 1.615 מיליארד דולר (2012)
רווח 165.9 מיליון דולר (2012)
יו"ר James C. Smith
מנכ"ל Eugene A. Hall
אנשי מפתח Christopher J. Lafond, Darko Hrelic
עובדים 5,300 (2013)
 
www.gartner.com

גרטנר (באנגלית: Gartner) היא חברה אמריקאית העוסקת במחקר ובייעוץ בטכנולוגיית המידע שנוסדה על ידי הישראלי-אמריקאי גדעון גרטנר. מטה החברה נמצא בסטמפורד בקונטיקט. עד שנת 2001 נקראה החברה Gartner Group.

גרטנר מספקת מידע וניתוחים המיועדים למנהלי מערכות מידע ומומחי מערכות מידע ושירותי ייעוץ ממוקדים. בנוסף לכך עורכת החברה כנסים בהם מרצים אנליסטים של החברה על נושאים בתחום התמחותם. המידע שהחברה מספקת כולל: מגמות בתחומים שונים של מחשוב ומערכות מידע, הערכת מוצרי תוכנה, חומרה ותקשורת והשוואתם למוצרים מתחרים. לקוחות החברה הם ארגונים ממגזרים שונים, כגון: המגזר הציבורי, טלקום, בנקאות, ביטוח, בריאות, תעשייה, חברות טכנולוגיה וקרנות הון סיכון. בחברה מועסקים כ-5,300 עובדים מהם 1,280 במחקר ופיתוח.

גרטנר היא החברה הגדולה ביותר בעולם בתחומה. יש לה סניפים בארצות שונות, כולל בישראל.

היסטוריה

החברה הוקמה ב-1979 על ידי גדעון גרטנר, שנולד בישראל וגדל בניו יורק. בתחילת דרכה הייתה חברה פרטית. Gartner Group הונפקה בבורסה בשנת 1980. גדעון גרטנר היה מנכ"ל ויו"ר החברה עד אפריל 1981. אחרי כן נרכשה על ידי החברה הלונדונית Saatchi & Saatchi, העוסקת בפרסום. בשנת 1990 נרכשה על ידי כמה מבכירי החברה בסיוע מימון של Bain Capital ושל דן אנד ברדסטריט.

במשך השנים רכשה גרטנר חברות אחרות מהתחום. בין השאר רכשה את החברות הבאות:

  • Real decisions ששמה שונה לאחר הרכישה ל Gartner Measurement
  • Dataquest ששמה שונה לאחר הרכישה ל Gartner Dataquest. חברת הבת Dataquest עוסקת במחקרי שוק כמותיים. בחלק מהמקרים מתייחסת למוצרים נפוצים פחות או יצרני תוכנה או חומרה בעלי פלח שוק קטן יחסית.
  • NewScience שנרכשה בשנת 1990
  • Datapro שנרכשה בשנת 1997.[1]
  • Meta Group שנרכשה בשנת 2005. Meta Group הייתה אחד השחקנים הגדולים בשוק וכיסתה מגוון רחב של תחומים ואף הייתה לה נציגות בישראל.
  • AMR Research שהתמחתה במחקרי שוק בתחום של תקשורת נתונים ונרכשה בשנת 2010
  • גם Burton Group שהתמחתה בתחומים כמו ארכיטקטורה מוכוונת שירותים נרכשה בשנת 2010

בשנת 2004 החליף Eugene (Gene) Hall את מיכאל פליישר בתפקיד מנכ"ל החברה בו הוא מכהן עד היום. בניהולו של Hall גדלה החברה באופן עקבי.

פעילות בעולם

בנוסף למרכז העולמי בקונטיקט, לחברה מרכזים אזוריים: מרכז אסיה-פסיפיק הממוקם בסידני שבאוסטרליה, מרכז יפן הממוקם בטוקיו, מרכז אירופה הממוקם בבריטניה ומרכז אמריקה הלטינית בסן פאולו שבברזיל.[2] במדינות נוספות קיימים סניפים מקומיים של החברה.

הפעילות הכלל עולמית כוללת:

  • כתיבת דוחות מחקר במגוון רחב של נושאים בטכנולוגיית המידע. הדוחות מסבירים ומנתחים טכנולוגיות, מגמות וכיוונים עתידיים. החברה מדרגת מוצרי תוכנה, חומרה ותקשורת באמצעות מתודולוגיה שיצרה. המתודולוגיה מכונה Gartner Magic Quadrant. הדוחות נכתבים על ידי אנליסטים של החברה. ארגונים המשלמים דמי מנוי מקבלים את הדוחות.
  • מענה לשאילתות ספציפיות של לקוחות. המענה מתבסס על דוחות מחקר ונעשה בכתב ו/או בשיחות בעל פה. המענה לשאלות ניתן על ידי אנליסטים של החברה.
  • ייעוץ. הייעוץ ניתן על ידי יועצי החברה. היועצים נעזרים בדוחות מחקר ויכולים להיעזר באנליסטים. ייעוץ הוא ספציפי ללקוח והוא בהיקף רחב בהרבה, מאשר מענה לשאילתה של לקוח.
  • כנסים מקומיים, אזוריים ובינלאומיים. הכנסים עשויים להיות כנסים שנתיים בהם מציג מספר גדול של אנליסטים את המגמות והכיוונים בתחומי המחקר שלהם או כנסים בהיקף מצומצם העוסקים בתפיסה או טכנולוגיה מסוימת, כגון: אבטחת מידע, תקשורת, ארכיטקטורה מוכוונת שירותים וכיוצא בזה.

בשנת 1995 החברה פיתחה מושג הייפ סייקל.

בישראל

גרטנר יוצגה בישראל במשך 25 שנים על ידי חברת קומסט בבעלותו ובניהולו של ברוך גינדין. בחלק מהתקופה ניהלה קומסט גם את פעילות חברת גרטנר ביוון ובטורקיה. פעילות החברה בישראל בשנים אלה, כללה מכירת מחקרים, ייעוץ וכנסים מקצועיים. ב-22 בנובמבר 2011, הודיעה החברה על הקמת סניף בישראל.[3] למנכ"לית החברה מונתה שלומית הרט, שעבדה בחברת קומסט בתפקיד ניהולי בכיר במשך עשר שנים. פתיחת הסניף הישראלי נעשתה במסגרת הערכות אסטרטגית של החברה. אחד הגורמים לפתיחת סניף בישראל הוא מספרן הרב של חברות ההזנק בישראל.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0