דינה טייטוס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
דינה טייטוס
Dina Titus
לידה 23 במאי 1950 (גיל: 73)
תומאסוויל, ג'ורג'יה, ארצות הברית
מדינה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
השכלה אוניברסיטת ג'ורג'יה, מכללת ויליאם ומרי
אוניברסיטת המדינה של פלורידה
עיסוק פוליטיקאית, מרצה
מפלגה Democratic Disc.svg המפלגה הדמוקרטית
דת נצרות אורתודוקסית[1]
חברת בית הנבחרים של ארצות הברית מטעם מדינת נבדה
3 בינואר 2013 – מכהנת
(11 שנים)
מחוז בחירה מחוז הקונגרס הראשון
3 בינואר 20093 בינואר 2011
(שנתיים)
→ ג'ון פורטר
מחוז בחירה מחוז הקונגרס השלישי

אליס קוסטנדינה טייטוסאנגלית: Alice Costandina Titus; נולדה ב-23 במאי 1950) היא פוליטיקאית אמריקאית, המכהנת כחברת בית הנבחרים של ארצות הברית מטעם מחוז הקונגרס הראשון של מדינת נבדה, ברציפות מאז 2013. טייטוס, חברת המפלגה הדמוקרטית, הוסיפה לייצג בעבר את מחוז הקונגרס השלישי של המדינה בין השנים 2009–2011. מחוז הקונגרס הראשון של נבדה כולל בתוכו את רוב העיר לאס וגאס, והוא הקטן ביותר בנבדה. טרם היבחרה לקונגרס הייתה חברת הסנאט המדינתי של נבדה בשנים 1988–2008. בהשכלתה היא פרופסורית למדע המדינה, ובמשך שלושים שנה לימדה באוניברסיטת נבדה בלאס וגאס.

ביוגרפיה

טייטוס נולד בתומאסוויל שבג'ורג'יה. אמה ממוצא יווני, והיא התחנכה על ברכי הנצרות יוונית-אורתודוקסית. היא גדלה בטיפטון (Tifton) שבג'ורג'יה. חשיפתה הראשונה לפוליטיקה של ארצות הברית התרחשה בגיל צעיר, כשאביה, ג'ו טייטוס, התמודד למועצת העיר טיפטון. דודה, תאו טייטוס, שירת בבית הנבחרים של ג'ורג'יה במשך עשור. היא למדה בתוכנית קיץ של מכללת ויליאם ומרי והתקבלה ללימודים קבועים לקראת הסתיו, חרף היעדר תעודת גמר תיכון. במכללה זו השלימה לימודי תואר ראשון במדע המדינה. לאחר מכן המשיכה ללימודי תואר שני באוניברסיטת ג'ורג'יה, ולבסוף קיבלה תואר דוקטור מאוניברסיטת המדינה של פלורידה.

לאחר שנה בהוראה באוניברסיטת צפון טקסס, עברה טייטוס לנבדה לשם הצטרפותה אל סגל המחלקה למדע המדינה באוניברסיטת נבדה בלאס וגאס (UNLV). טייטוס נבחרה לראשונה אל הסנאט של נבדה בשנת 1988, ובמשך עשרים שנה ייצגה את מחוז הבחירה השביעי. ב-2006 היה מנוע קני גווין (אנ'), מושל נבדה, מלהתמודד מחדש לתפקידו בשל הגבלת כהונה. טייטוס נבחרה למועמדת המפלגה הדמוקרטית, אך הפסידה בבחירות הכלליות לחבר הקונגרס הרפובליקני ג'ים גיבונס. טייטוס זכתה במחוז קלארק, אך פער הניצחון שלה שם לא סייע לה להתגבר על הניצחון הסוחף של גיבונס ביתר מחוזות נבדה. היא הפסידה לו בפער של 4%. בדצמבר 2010 מינה אותה מנהיג הרוב הסנאט, הארי ריד, לכהונה בת שש שנים במועצת זכויות האזרח של ארצות הברית.

בבחירות 2008, הממסד הדמוקרטי מיתג את חבר הקונגרס ג'ון פורטר הרפובליקני כאנדרדוג בבחירות אל בית הנבחרים של ארצות הברית במחוז הקונגרס השלישי של נבדה. המועמד המוביל של הדמוקרטים היה תובע מחוז קלארק רוברט דסקאס, אך דסקאס פרש באפריל בשל סיבות הקשורות למשפחתו. לאחר מכן גייסו הדמוקרטים את טייטוס, שניצחה במחוז קלארק שנתיים קודם לכן בבחירות לתפקיד המושל ב-2006. בנובמבר גברה טייטוס על פורטר ביחס של 42%-47%, והפכה לדמוקרטית הראשונה המייצגת את המחוז. לניצחונה סייעו רגשות הבוחרים בלאס וגאס נגד נשיא ארצות הברית היוצא ג'ורג' ווקר בוש. היא נבחרה למצליפה האזורית מטעם מערב ארצות הברית בקונגרס ה-111.

במהלך מסע הבחירות הראשון שלה לתקופת כהונה נוספת בבית הנבחרים ב-2010 ניצבה טייטוס מול חבר הסנאט המדינתי לשעבר ג'ו הק. בחירות אמצע אלה תמו במפח נפש עבור הדמוקרטים, שאיבדו את אחיזתם בבית הנבחרים לאחר השנתיים הראשונות לכהונת הנשיא ברק אובמה. לאורך כל מסע הבחירות התעמתו טייטוס והק לגבי יעילות "חוק השיקום וההשקעה", כיצד ישפיע חוק הגנת החולה וטיפול בר השגה על עסקים קטנים ובינוניים, והאם השליטה הדמוקרטית בממשלה הפדרלית סייעה לארצות הברית או שמא פגעה בה[2]. למרות העובדה שסקרי דעת הקהל הצביעו על יתרון עבור הק על פני טייטוס, היה זה מרוץ צמוד והק נבחר לקונגרס עם פחות מאחוז ו-1,700 שהבטיחו את ניצחונו.

ב-31 באוקטובר 2011 הצטרפה טייטוס לבחירות המקדימות של הדמוקרטים במחוז הקונגרס הראשון של נבדה, שם שכן בית מגוריה לאחר שרטוט מפת מחוזות הבחירה בנבדה אחרי תוצאות מפקד האוכלוסין של ארצות הברית מ-2010. נציגת המחוז המכהנת שלי ברקלי ויתרה מושבה בבית הנבחרים כדי להתמודד לסנאט של ארצות הברית. בעוד מחוז הקונגרס השלישי נחשב למחוז מתנדנד, מחוז הקונגרס הראשון הוא המעוז הדמוקרטי המובהק ביותר בנבדה. לאחר היעדרות בת שנתיים מהקונגרס האמריקאי שבה טייטוס אל בית הנבחרים, והושבעה לתפקידה מחדש עם התכנסות הקונגרס ה-113 של ארצות הברית.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא דינה טייטוס בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ ההשתייכויות הדתיות של חברי הקונגרס ה-116 של ארצות הברית, מסמך מאת Pew Research Center (באנגלית)
  2. ^ דילן גולדברג, Dina Titus, Joe Heck exchange jabs in second debate, באתר לאס וגאס סאן, 11 באוקטובר 2010 (באנגלית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0