דרבן מלאי

מתוך המכלול
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
דרבן מלאי
Malayan Porcupine (Hystrix brachyura) (7136046465).jpg
מיון מדעי
ממלכה בעלי חיים
מערכה מיתרניים
מחלקה יונקים
סדרה מכרסמים
משפחה דרבניים
סוג דרבן
מין דרבן מלאי
שם מדעי
Hystrix brachyura
תחום תפוצה
Hystrix brachyura - Distribution map.png

דרבן מלאי (שם מדעי: Hystrix brachyura) הוא מין של מכרסם מהסוג דרבן המצוי בדרום מזרח אסיה ועד לסין ולהודו.

אורכו של הדורבן 63-72 ס"מ, אורך הזנב 6-11 ס"מ ומשקלו 0.7-2.4 ק"ג. הדורבן בעל פרווה חומה עם ראש גדול ודורבנות לבנים ובקצוות שחורים. הקוצים פונים לאחורי הגוף ומתחילים מהראש. הבטן חשופה ועל הסנטר פס לבן.

הדורבן מתנהל בכבדות ביערות של הודו, נפאל, בנגלדש, דרום סין, תאילנד, קמבודיה, לאוס, וייטנאם, בורמה, סינגפור, מלזיה וכמה מאיי אינדונזיה כמו סומטרה ובורניאו. הוא יכול להימצא הן ביערות טרופיים והן בהרים עד לגובה 1,300 מ'.

הדרבנים מבלים בקבוצות קטנות המחפשות מזון בשעות הערב. מזונם העיקרי הוא שורשים, פקעות ופירות שנפלו והוא יכול לחפור באדמה בחיפוש מהיר אחר מזון. הם יאכלו גם נבלות, חרקים ופירות גדולים מעצי Chisocheton cumingianus.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רישיון cc-by-sa 3.0