האזורים השבטיים המנוהלים פדרלית

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
האזורים השבטיים המנוהלים פדרלית
فدرالي قبايلي سيمې
סמל האזורים השבטיים המנוהלים פדרלית
סמל האזורים השבטיים המנוהלים פדרלית
דגל האזורים השבטיים המנוהלים פדרלית
דגל האזורים השבטיים המנוהלים פדרלית
Mohmand Agency Nahqi picture.JPG
מדינה פקיסטןפקיסטן פקיסטן
חבל ארץ פשטוניסטן
נפות במחוז 7
בירת המחוז פשאוור
שטח 27,220 קמ"ר
סיבת נטישה איחוד מחוזות
תאריך נטישה 2018
סוג יישוב יורש מחוז
יישובים יורשים ח'ייבר פח'טונח'ווה
אוכלוסייה
 ‑ במחוז 5,001,676

לחצו כדי להקטין חזרה

בלוצ'יסטןסינדהאזורים השבטיים המנוהלים פדרליתח'ייבר פח'טונח'ווהשטח הבירה (פקיסטן)פנג'אב (פקיסטן)אזאד קשמירגילגיט-בלטיסטןקשמיראפגניסטןאיראןטורקמניסטןהודוהרפובליקה העממית של סיןטג'יקיסטןFederally Administered Tribal Areas in Pakistan (claims hatched).svg
אודות התמונה

האזורים השבטיים המנוהלים פדרליתפשטו: فدرالي قبايلي سيمې; באורדו: وفاق کے زیر انتظام قبائلی علاقہ جات) היה שטח שבטי אוטונומי בתוך פקיסטן מאז הקמתה ועד 2018 כאשר במסגרת המלחמה בצפון-מערב פקיסטן אוחד עם המחוז הפקיסטני של ח'ייבר פח'טונח'ווה. כיום האזור נשלט בידי הטליבאן ואל-קאעדה אשר נתמכים בידי הרוב האתני פשטוני במקום.

רקע

מאז המלחמה האנגלו-אפגנית הראשונה והמלחמה האנגלו-אפגנית השנייה, קו דוראני קבע את גבולה של אפגניסטן עם מערב הראג' הבריטי אשר הפך לימים למדינת פקיסטן. קו זה חתך את מרכזי האוכלוסין של הפשטונים, הקבוצה האתנית הגדולה ביותר באפגניסטן, דבר אשר גרם לאי הכרה של הממשלה האפגנית בקאבול בגבול הבינלאומי של קו דוראני והריע את יחסי אפגניסטן–פקיסטן.

על צדו הפקיסטני של קו דוראני היו אזורים עם רוב פשטוני כה רב שהממשלה הפקיסטנית העניקה להם אוטונומיה בתור האזורים השבטיים המנוהלים פדרלית. היו אלו שבעה אזורים אשר נוהלו בידי מועצות עצמאיות המבוססות על ההיררכיה השבטית.

עם התפתחות מלחמת אפגניסטן הטליבאן ואל-קאעדה דרשו את השטחים הללו מידי פקיסטן. תושבי האזורים עצמם תמכו בפעולות הטרור של הטליבאן והחלו במרד כוחות גרילה אשר הכריחו התערבות של ארצות הברית והביאו אל המלחמה בצפון-מערב פקיסטן אשר במסגרתה אוחדו האזורים עם מחוז ח'ייבר פח'טונח'ווה נגד רצון הרוב האזרחי בתוכם.

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0