האחים צ'רווי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

האחים צ'רוויאיטלקית: Fratelli Cervi) היו שבעה אחים בני משפחה איטלקית אחת, שהוצאו להורג במהלך מלחמת העולם השנייה בשל פעילותם במחתרת שהתנגדה לשלטון הפשיסטי במדינה.

האחים

האחים צ'רווי נולדו בכפר קמפג'ינה (Campegine) שבמחוז אמיליה-רומאניה בצפון איטליה. הם היו בניהם של אלצ'ידה צ'רווי (Alcide Cervi, ‏1875-‏1970) וג'נואפה קוקוני (Genoeffa Cocconi, ‏1876-‏1944). היו להם שתי אחיות, דיומירה (Diomira) ורינה (Rina).

שבעת האחים היו:

  • ג'לינדו (Gelindo), יליד 1901
  • אנטנורה (Antenore), יליד 1906
  • אלדו (Aldo), יליד 1909
  • פרדיננדו (Ferdinando), יליד 1911
  • אגוסטינו (Agostino), יליד 1916
  • אובידיו (Ovidio), יליד 1918
  • אטורה (Ettore), יליד 1921

בימי המלחמה

האחים היו פעילים במחתרת שהתנגדה לשלטונו של רודן איטליה בניטו מוסוליני. פעילותם גברה לאחר שביתת הנשק של איטליה עם בעלות הברית וכיבוש איטליה על ידי גרמניה בספטמבר 1943. הם הקימו יחידת פרטיזנים ואירחו בביתם שבויי מלחמה נמלטים של בעלות הברית.

ב-24 בנובמבר 1943 הקיפה המשטרה של הרפובליקה הסוציאלית האיטלקית את בית המשפחה ואסרה את שבעת האחים ואביהם. כולם הובלו לכלא בעיר רג'ו אמיליה.

בחודש שלאחר מכן התנקשו פרטיזנים בעיר מודנה בחייו של פקיד ממשלת מוסוליני. כתגמול, ב-28 בדצמבר 1943, נלקחו שבעת האחים ואדם נוסף מהכלא לשטח פתוח ברג'ו אמיליה והוצאו להורג ביריות. אביהם נותר בכלא והצליח לברוח ממנו בהמשך לאחר שבעלות הברית הפציצו את המבנה.

ב-28 באוקטובר 1945 נערכה לשבעת האחים הלוויה בכפרם. קהל של אלפי אנשים ליווה את ארונותיהם אל הכפר.

הנצחה

לאחר המלחמה עוטרו כל האחים צ'רווי בעיטור צבאי (Medaglia d'argento al valor militare). רחובות נקראו על שמם ברחבי איטליה, שירים נכתבו לכבודם, וב-1968 הופק סרט קולנוע אודותיהם בשם I sette fratelli Cervi ("שבעת האחים צ'רווי"). בקרבת כפרם הוקם מוזיאון על שמם לזכר תנועת ההתנגדות האנטי-פשיסטית שפעלה באזור רג'ו אמיליה.

לקריאה נוספת

  • S. Gundle, Lucia Rinaldi, Assassinations and Murder in Modern Italy, Springer, 2007.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא האחים צ'רווי בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0