היחידה המבצעית לתגובה מהירה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
היחידה המבצעית לתגובה מהירה
Корпус Оперативно-Раптової Дії
National Police of Ukraine emblem.svg
CORD Patch NPU.svg
מידע כללי
תחום שיפוט אוקראינהאוקראינה אוקראינה
עובדים 600
https://kord.np.gov.ua

היחידה המבצעית לתגובה מהירהאוקראינית: Корпус Оперативно-Раптової Дії) המכונה בקיצור KORD היא יחידת משימות מיוחדת של המשטרה הלאומית באוקראינה, שנועדה לפתור מצבי חירום מורכבים ונחשבת ליחידת המבצעים המיוחדת של המשטרה, המקבילה לימ"מ הישראלי.

היסטוריה

ב-12 במרץ 2015 הודיע שר הפנים של אוקראינה ארסן אבקוב בדו"ח "100 ימי פעילות ממשלתית: הדרך להתייצבות" כי תוקם יחידת מצבעים מיוחדת על בסיס גדודים מיוחדים וכוחות מיוחדים של משרד הפנים והיא תיקרא בשם KORD.

ב-28 באוקטובר 2015 החלה קבלתם של מועמדים לשירות ביחידה באקדמיה הלאומית לענייני פנים, הממוקמת בקייב. בסך הכל נבדקו כ-1.3 אלף מועמדים לשירות ביחידה המשטרתית המיוחדת. ב-4 במרץ 2016, 37 הלוחמים הראשונים של קבוצת "A" של הכוחות המיוחדים של KORD, לאחר שעברו מבחנים וקורס הכשרה של חודשיים, החלו בתפקידיהם. ראש המשטרה הלאומית חטיה דקנואידזה ציינה כי היה זה יום הוא יום היסטורי נוסף בתולדות המשטרה הלאומית באוקראינה. במהלך קורס הכשרה של חודשיים, אנשי היחידה אימצו את הניסיון והטקטיקה של ביצוע פעולות מיוחדות של המשטרה בארצות הברית.

ב-17 במרץ 2016, במסגרת הקמתה של תוכנית הגנת עדים במסגרת KORD של המשטרה הלאומית באוקראינה, החלו האימונים הראשונים עם שירות המרשל האמריקני וכעבור שבועיים קיבלו 17 מדריכי קבוצת "B" של הכוחות המיוחדים של KORD של המשטרה הלאומית באוקראינה תעודות על סיום ההכשרה. גם ביום זה, 1 באפריל, החלה בחירת המועמדים ליחידות KORD ברחבי אוקראינה. הכוחות המיוחדים היו אמורים לגייס 3,076 שוטרים. ב-22 ביולי 2016, נציג FBI העביר לחיילים האוקראינים תעודות סיום הקורס הבסיסי בכלי נשק וטקטיקות מיוחדים. במשך עשרה ימים, מדריכים מה-FBI שיתפו את חוויותיהם במעצר שוטרי אכיפת החוק עם אנשי הכוחות המיוחדים של משטרת KORD.

היחידה מופיעה בסצנת הפתיחה של הסרט Tenet, בבימויו של כריסטופר נולאן.

משימות

בין המשימות העיקריות של היחידה הם:[1][2]

  • פיתוח, הכנה וביצוע פעולות מיוחדות ללכידת עבריינים מסוכנים;
  • דיכוי פשעים שבוצעו על ידי חברי ארגוניפשע;
  • שחרור בני ערובה;
  • מתן תמיכה בניהול מבצעי איתור;
  • מתן תמיכה ליחידות משטרה אחרות כדי להבטיח לכידת עבריינים;
  • השתתפות במבצעי מלחמה בטרור בשיתוף פעולה עם המרכז למלחמה בטרור של שירות הביטחון של אוקראינה;
  • מחקר שיטות עבודה של יחידות זרות דומות בתחום;
  • הקפדה על ביצוע אמצעי אבטחה לאנשים המעורבים בהליך פלילי.

קישורים חיצוניים

  • Green globe.svg אתר האינטרנט הרשמי של היחידה המבצעית לתגובה מהירה (באנגלית)

הערות שוליים

  1. ^ zakon.rada.gov.ua https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1436-18. נבדק ב-2020-05-22. {{cite web}}: חסר או ריק |title= (עזרה)
  2. ^ zakon.rada.gov.ua https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1565-17. נבדק ב-2020-05-22. {{cite web}}: חסר או ריק |title= (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0