הקהילה הבהאית הבין-לאומית

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

הקהילה הבהאית הבין-לאומית הוא ארגון לא-ממשלתי (NGO) בין לאומי המייצג את כלל המאמינים בדת הבהאית. הקהילה נוסדה במרץ 1948 יחד עם כינון ארגון האומות המאוחדות, ויש לה שלוחות ביותר מ-180 מדינות.

אחד התורמים המרכזיים לכינון הקהילה הבהאית הבין לאומית היה שוגי אפנדי, שעמד בראש הדת בין השנים 1921–1957.[1] דמות מפתח נוספת בהקמת הקהילה הבהאית הבין-לאומית הייתה הילדה יֵן:

גברת נכבדה זו מילאה תפקיד חשוב בפיתוח הדת הבהאית במישור הבין-לאומי; בזכות מאמציה התחילו הבהאים לעבוד עם האו"ם.[2]

הקהילה הבהאית הבין-לאומית מבקשת "לקדם שלום עולמי באמצעות יצירת התנאים בהם תוכל להתפתח אחדות כמצב טבעי של הקיום האנושי",[3] וזאת על ידי קידום ויישום של עקרונות המבוססים על האמונה הבהאית. הקהילה הבהאית הבין-לאומית שוקדת גם על שמירת זכויות האדם, קידום נשים, חינוך עולמי, קידום ופיתוח של מערכת כלכלית שוויונית והוגנת, הגנה על הסביבה ופיתוח תודעה אזרחית עולמית. כדי להשיג את מטרותיה, הקהילה הבהאית הבין-לאומית משתפת פעולה עם ממשלות, עם האו"ם ועם ארגונים נוספים, לא-ממשלתיים ובין-לאומיים. במאי 1970, קיבלה הקהילה מעמד מייעץ במועצה הכלכלית חברתית של האומות המאוחדות. בשנת 1976 היא הצטרפה לקרן החירום הבינלאומית של האומות המאוחדות לילדים. החל משנת 1989 הקהילה הבהאית הבין-לאומית עובדת בשיתוף פעולה עם ארגון הבריאות העולמי, כמו גם עם שלוחות ויוזמות אחרות של האו"ם, ביניהן קרן הפיתוח של האו"ם לנשים (UNIFEM) והתוכנית הסביבתית של האו"ם. הקהילה הבהאית הבין-לאומית משתתפת ביוזמות נוספות של האו"ם, כדוגמת פסגת המילניום, שם הוזמן להשתתף נציג בהאי והיה הנואם הלא-ממשלתי היחיד.[4]

לקהילה הבהאית הבין-לאומית יש משרדים במשרדי או"ם בניו יורק ובז'נבה, ושליחים מטעמה נמצאים במשרדי הארגון בערים שונות (אדיס אבבה, בנגקוק, וינה, ניירובי, רומא). בחיפה נמצא המשרד למידע ציבורי, העוסק בהפצת מידע אודות הדת הבהאית ומפרסם את הידיעון "מדינה אחת".

בשנת 2013 נבחר ד"ר ג'ושוע לינקולן לתפקיד המזכיר הכללי של הקהילה הבהאית הבין-לאומית.[5]

פעילות

ב-4.3.2009 פרסמה הקהילה הבהאית הבין-לאומית מכתב פתוח לתובע הכללי של איראן איתוללה קורבאן-עלי דורי נג'פאבאדי, בו היא מתייחסת להצהרותיו בנוגע למצבם של הבהאים באיראן.[6] ב-26.5.2016 השתתפו נציגי הקהילה הבהאית הבין לאומית בפסגה ההומניטרית העולמית הראשונה באיסטנבול. הנציגים הציגו את עמדת הקהילה הבהאית בנושאים הומניטריים שונים, תוך שהם נסמכים על ניסיון הקהילה ועל האמונה באחדות האנושות.[7]

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ Moojan Momen, "Shoghi Effendi," Encyclopædia Iranica, s.v.
  2. ^ "לזכרה," חדשות בהאיות, יולי 1970.
  3. ^ McMullen, Michael, The Baha'i: The religious Construction of a Global Identity, New Brunswick, N.J.: Rutgers University Press, 2000, p. 39.
  4. ^ "נציג בהאי פונה למנהיגי העולם בפסגת המילניום," שירות הידיעות הבהאי, 8.9.2000.
  5. ^ מינוי מזכ"ל חדש לקהילה הבהאית הבין-לאומית.
  6. ^ "מכתב פתוח לתובע הכללי של איראן," באתר הקהילה הבהאית הבין לאומית.
  7. ^ "נציגים בהאים השתתפו בפסגה ההומניטרית העולמית באיסטנבול."


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0