ויליאם היקס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ויליאם היקס
William Hicks Pasha.jpg
לידה 1830
נהרג 5 בנובמבר 1883 (בגיל 53 בערך)
כינוי ויליאם פאשה
השתייכות הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת
Flag of Egypt (1882-1922).svg מצרים הבריטית
תקופת הפעילות 18831849
דרגה קולונל (צבא בריטניה) קולונל
פעולות ומבצעים
המרד ההודי הגדול
המשלחת לאבסיניה
המלחמה האנגלו-מצרית
המלחמה המהדית

ויליאם היקסאנגלית: William Hicks) המוכר גם בשם ויליאם פאשה, היה קצין בצבא הודו הבריטית והצבא הבריטי.

חייו

היקס התגייס לצבא הודו הבריטית בשנת 1849 כשהיה תחת שליטת חברת הודו המזרחית. הוא שירת בארמיית בומביי בין היתר במהלך המרד ההודי הגדול שהתחיל בשנת 1857, כאשר מספר שנים לאחר מכן צבא הודו אוחד עם הצבא הבריטי. בשנת 1861 הועלה היקס לדרגת קפטן ומספר שנים לאחר מכן שירת במשלחת לאבסיניה בתור ראש מטה חטיבה בדרגת מייג'ור.

לאחר שפרש מהצבא בשנת 1880, הוא נשלח לשרת את השלטון המצרי מטעם האימפריה הבריטית מיד לאחר המלחמה האנגלו-מצרית בשנת 1882 וחיזוק השליטה הבריטית. במצרים שימש היקס יועץ צבאי והוא קיבל את תואר הכבוד פאשה. בשנת 1883 נשלח היקס לחרטום בסודאן כדי לעמוד בראש הכוח המצרי שם כנגד המורדים המהדיסטים שאיימו להשתלט על סודאן כולה[1].

מספר חודשים לאחר מכן נשלח היקס לעמוד בראש כוח מצרי קטן ולא מאורגן כדי להביס את כוחות המורדים באל-עובייד, בירת מחוז קורדופאן. היקס היה מודע לסיכויי ההצלחה הקלושים והוא ניסה ללא הועיל לשנות את תוכנית הפעולה, אך המצרים זילזלו ביכולות המורדים ולכן האמינו באופן מופרז ביכולות ההצלחה של הכוח המצרי. המשלחת יצאה ב-9 בספטמבר 1883 מחרטום עם 7,000 חיילי רגלים, 1,000 פרשים ו-2,000 אזרחים. ב-5 בנובמבר הגיעה המשלחת לאזור כ-50 קילומטרים דרומית לאל-עובייד והם נפלו למארב מתוכנן של כוחות המורדים. מלבד כ-300 בני אדם, כל חברי המשלחת כולל מפקדה ויליאם היקס והמטה שלו נהרגו במארב זה.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ החל משנת 1881 החל להתעורר 'המרד המהדיסטי' תחת המהדי מוחמד אחמד. מצרים ששלטה בסודאן עשתה מאמצים רבים לדכא את המרד אך בשנים הראשונות לא הצליחה בכך, רק כמעט 18 שנים לאחר מכן בסיוע בריטי דוכא המרד.


P vip.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא אישים. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0