ולרי אובודזינסקי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ולרי אובודזינסקי
Валерий Ободзинский
אובודזינסקי, 1976
אובודזינסקי, 1976
שם לידה ולרי ולדימירוביץ' אובודזינסקי

ולרי ולדימירוביץ' אובודזינסקירוסית: Валерий Владимирович Ободзинский; ‏24 בינואר 194226 באפריל 1997) היה זמר אסטרדה סובייטי ורוסי (טנור) פופולרי בצורה יוצאת דופן בשנות ה-70[1].

ביוגרפיה

הצלחה רבה הגיעה לולרי אובודזינסקי בשנת 1967 לאחר מסע הופעות בסיביר ופרימוריה. אחרי המסע לבולגריה, שם שר הזמר את השיר האופנתי למדי "ירח על חוף הים השמשי" (Луна на солнечном берегу), התבססה הפופולריות שלו. כאשר בסוף שנות ה-60 של המאה הקודמת יצא הדיסק הראשון שלו "שר ולרי רובודזינסקי" (Поёт Валерий Ободзинский), כל התפוצה אזלה מייד.

המדינה הועשרה בזכות כישרונו של אובודזינסקי הצעיר ב-30 מיליון רובל, והזמר עצמו קיבל שכר של 150 רובל בלבד. אי צדק כלכלי יטריד את אובודזינסקי עד סוף הקריירה שלו. כל הדיסקים הבאים עם הקלטותיו של הזמר נמכרו באופן מיידי. את העניין הפנומנלי בו ניתן להסביר באופן ביצועי יוצא דופן, קול קטיפתי וגוון לירי מעולה.

יתרה מזאת, אובודזינסקי מעולם לא למד שירה, וכששר השתמש בשמיעתו המולדת וחוש מוזיקלי. בנוסף, יש לציין את המקצועיות הגבוהה ואת יכולת העבודה של האמן. הוא יכול היה לתרגל פסוק אחד למשך מספר שעות, ונשאר ללא לאות בתקופה שבה נגני התזמורת כבר נפלו מהרגליים.

כל זה ביחד הוביל לכך שהפופולריות של ולרי אובודז'יסקי בשנות ה-70 הייתה בלתי רגילה. עד היום, שירים "העיניים האלה מנגד" (Эти глаза напротив), "שיר מזרחי" (Восточная песня),"האביב הנצחי" (Вечная весна), "נפילת עלים" (Листопад), שנכתבו על ידי דויד טוחמנוב, ו"מצעד הצנחנים" (Марш десантников), שכתב אלכסנדר זצפין, מוכרים.

בנוסף, ולרי הכיר את המאזין הסובייטי עם שירים מהרפרטואר של הביטלס, קרל גוט, ז'ו דסאן, טום ג'ונס ורבים מכוכבים מערביים רבים אחרים, שהמוזיקה שלהם הייתה כמעט בלתי נגישה בברית המועצות. יתרה מזאת, אובודזינסקי לא רק שר מחדש את שיריהם ברוסית, אלא נתן ליצירות אלה סגנון לוהט משלו[2].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ולרי אובודזינסקי בוויקישיתוף

הערות שוליים

Musical notes.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מוזיקאים. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0