ז'אן-לואי פלנדרן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Jean-Louis Flandrin on a chair.jpg

ז'אן-לואי פְלַנְדְרָן (Jean-Louis Flandrin;‏ 4 ביולי 19318 באוגוסט 2001) היסטוריון צרפתי. חקר את ההיסטוריה של המשפחה והאוכל.

נולד באלג'יריה ועבר לפריז לאחר מלחמת העולם השנייה, שם החל ללמוד לימודים גבוהים, וחקר את נושא המשפחה והתא המשפחתי.

מאוחר יותר, החל פלנדרן לחקור את ההיסטוריה של המזון. היה עורכו של כתב עת מדעי בשם Food and Fodways ותרם מספר פרקים לסדרת הספרים History de la Vie Privee, שתורגמה לאנגלית בשם History of Private Life.

פלנדרן כתב על המטבח הצרפתי בימי הביניים ובעת החדשה המוקדמת ונהג לבשל תבשילים מימי הביניים עם תלמידיו.

לימד באקול פראטיק דה אוטז אטוד והיה ממקימי המרכז האוניברסיטאי בונסן (אוניברסיטת פריז שמונה) לאחר מרד הסטודנטים בפריז ב-1968.

ספריו

  • Families in Former Times (Themes in the Social Sciences). Cambridge University Press, December 1979
  • Families in Former Times. 1980
  • Chronique de Platine: Pour une Gastonomie Historique (Histoire Éditions Odile Jacob), 1992
  • Les Amours Paysannes, XVIe-XIXe Siècle, Gallimard, May 1993
  • Familles. Seuil, March 1995
  • Histoire de l'Alimentation. by Jean-Louis Flandrin and Massimo Montanari. Fayard, October 1996
  • Historia da Alimentação. by Jean-Louis Flandrin and Massimo Montanari. Estação Liberdade, 3 edition, 1998
  • Fêtes Gourmandes au Moyen-Âge. Impr. Nationale, 1998
  • Tables d'Hier, Tables D'Ailleurs. Odile Jacob, August 1999
  • Food: A Culinary History (European Perspectives) by Jean-Louis Flandrin, Massimi Montanari, and Albert Sonnenfeld. Penguin (Non-Classics)October 2000
  • Poèmes de l'Espoir et Désespoir: Cinquante-Sept Poèmes Tirés du Livre de Job. Presses de l'Ucac, 2000
  • L'Ordre des Mets. Odile Jacob, January 2002

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ז'אן-לואי פלנדרן בוויקישיתוף


Titus Livius.png ערך זה הוא קצרמר בנושא היסטוריונים ובנושא צרפתים. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0