זית פישולין

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
זית פישולין
Picholine
Olives (PICHOLINE) CL. J Weber (23148296045).jpg
מאכלים
סוג זית
מוצא צרפתצרפת צרפת
אופן הגשה קר

זית פישוליןצרפתית: Picholine) הוא זית צרפתי שצבעו ירוק הגדל באזור פרובאנס אשר בדרום צרפת ונפוץ באיטליה, מרוקו, ישראל, צ'ילה, וארצות הברית[1][2].

הפרי נחשב לפופולרי למאכל, כזית קוקטייל ומשמש גם לייצור שמן ונמסק בחודשים אוקטובר ונובמבר כשצבעו ירוק.

פירותיו נמסקים לשמן כשהם בצבע שחור והם מייצרים שמן בעל ארומה של עשבי תיבול עם מרירות וחריפות בינוניות עד גבוהות.

תיאור

ניתן להבחין בין עץ זית רגיל לעץ זיתי פישולין לפי העלים שלו שנראים כמו כתר בעל צורה פתוחה והפרי שצורתו ביצית ומעט אסימטרית.

לזית המנזנילה שמות נוספים: ג'ודוליין (Judoleine), לוקס בטרד (Lucques Batarde), פיקה (Piquette), פישולין דה לנגדוק (Picholine de Languedoc).

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ archive.md, archive.md
  2. ^ scheda database, www.oleadb.it
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0