חופית חשופת-חזה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןחופית חשופת-חזה
חופית חשופת-חזה

חופית חשופת-חזה

מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
מחלקה: עופות
סדרה: חופמאים
משפחה: חרטומניים
סוג: חופית חשופת-חזה
מין: חופית חשופת-חזה
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Tryngites subruficollis
תחום תפוצה
מפת תפוצה
שמות נוספים

Calidris subruficollis

חופית חשופת-חזה (שם מדעי: Tryngites subruficollis) היא מין ציפור ממשפחת החרטומניים החיה בטונדרה של אמריקה הצפונית ונודדת דרומה עד לאמריקה הדרומית, וכן בכמה מקומות באירופה. היא נמצאת גם באזורים רחוקים משם בהרבה בדרום-מזרח אסיה, הודו, סרי לנקה ואוסטרליה. היא יחידה בסוגה וקרובה לסוג חופית, ובעבר נכללה בו, וללוחם.

אורכה של החופית 190–230 מ"מ, מוטת כנפיה 128–138 ס"מ ומשקלה 63 גרם בממוצע. צבעה חום-צהבהב עם כיפה ופלג גוף עליון וכן כנפיים וזנב אפורים מנומרים בשחור. הרגליים צהובות והעיניים שחורות ומוקפות בלבן. מקורה קצר ביחס לשאר קרוביה ומותאם לשליפה מהירה של חרקים, תולעים ורכיכות מפני הקרקע.

החופית מקננת על הקרקע והזכר פוליגמי ומתרבה עם הרבה נקבות.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף ראו מדיה וקבצים בנושא זה בוויקישיתוף.

סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0